torsdag 21. september 2017

Variert trening denne uken

Søndag 17 september hadde vi en fin økt med søk i vann. Det var Aud, Kaare og jeg som møttes ved Bråsteinvatnet. Nydelig vær, varmt og lite vind. Vi kunne nok tenkt oss litt mer vind, men tror også at noen av gjenstandene hadde litt lite fert igjen i seg. det var "rester" etter vannsøk kurset i Agder. Men hundene søkte og lette og det er bra! Vi tok 2 økter hver, med to funn hver økt.


 En nydelig dag

Kaare og Ty, de var de eneste jeg fikk bilde av i dag:

På kjente stier. Her likte Isi seg så godt, spesielt på sine gamle dager. 
Rart og trist å gå her uten henne

Treningsfeltet vårt


Mandag 18 september var det søk i bygg. Tom Christian hadde fått tilgang til bygg på Ulsnes, der forsvaret holder til. Dette er vel første gang Emma søker innendørs. Jeg har gjort dette med både Isi og Pia. Det er alltid artig å se hvordan ferten oppfører seg innendørs. lukten følger ofte tak, ventiler og oppfører seg annerledes enn ute.
Hun vet godt hva hun skal gjøre, selv om miljøet var helt nytt, hun begynner å bli rutinert, litla tutlå! Det så ut som om hun likte dette veldig godt, det er nok artig for hundene (og oss) å søke i ulike settinger/miljøer. 

De to første funna var det direkte belønning:Så melding med løsbitt, dette er en etasje opp og her var det glatt på golvet:


Onsdag 20 september var lag 2 først i Ølbergskogen. Men der var det så masse folk og biler, at vi flyttet oss til Ølberg kai. Der er et område med båthus, kaiannlegg, molo, en bunkers og et område med utfordrende terreng/spisse svaberg/steiner, der vi omtrent ikke kunne gå. Hundene hadde det nok litt lettere enn oss, men det var utfordrende for dem også lengst ned mot sjøen. Det hadde regnet så det var glatt, det var mye derfor det ble vanskelig for oss. Jeg tok på hjelm... 

Artig sted å trene på
 Figurantutsikt

Der kom Baloo


God halsmelding:
 

Her var neste gjemmested:

Emma venter på at det skal bli klart:

Startet med å søke rundt sjøhusa. Slapp Emma løs og hun for avgårde, og vekk var hun... Så hørte jeg hun romsterte og hun hadde funnet figuranten i et trangt "smug" bak noen kasser, hun trakk seg ut og meldte rett utenfor, og kom til meg. 

Så skulle vi søke av sjøsiden. Kameraet er festet under hjelmen, så det vingler litt...
(obs litt lang film, ca 4,5 minutt)


Ingen kommentarer: