mandag 23. oktober 2017

Emma ble sterilisert

Onsdag 18 oktober ble Emma sterilisert. Dette fordi hun fikk større og større utfordringer når hun hadde innbilt svangerskap. Eneste gangene jeg ikke merket noe til hverken løpetid eller innbilt, var når hun var på trening! Da ville hun bare jobbe. Men det der jo flest hverdager... så selv om jeg hadde tenkt tanken tidligere også, så ble avgjørelsen tatt etter den siste innbilte nå i høst. Da fikk hun enda større utfordringer, den glade hunden "forsvant", på tur ville hun bare hjem til "valpen", et pipedyr (det var også nytt i år), hun jagde vekk/bjeffet på alle hunder som kom for nært og hun gravde og gravde ute og inne.

Alt har gått bra og den største utfordringen nå, fram til hun har vært jos kontroll 10-14 dager etter operasjonen, er nok å holde henne rolig. Hun er i god form og vil gjerne... men må gå små turer i bånd. Ikke leke med andre hunder, ikke bevege seg mye. Det er de indre stinga som er viktigst her. De kan også ryke og det er ikke bra. Det er ingen sting som skal tas ut, det ble brukt tråd som løser seg opp selv. Og under inngrepet fikk hun gassanestesi og selve inngrepet gjøres slik at det kun er et 5-6 cm langt sår. Mesteparten sys innvendig altså. Jeg tok fri både torsdag og fredag og mandagen etterpå var også min fridag (greit å kunne planlegge en operasjon). Så jeg har kunnet passe godt på at hun ikke slikker på såret. Hun har på seg en body inne, ja ute også, hvis det ikke er vått. Man bare bretter den opp bak/tar ut bakbeina, slik at hun kan tisse/bæsje.

Men noe må hun få gjøre så da får hun frokosten (tørrfor) servert ute i gresset i hagen. Godbitsøk gjør henne litt sliten i hodet. Det samme gjør det å søke etter bitte små "kongbiter" på murveggen i hagen. Er veldig glad for den veggen akkuratt nå. Nesearbeid blir man trøtt av. Har også frosset ned konger/baller fyllt med leverpostei eller vom og hundemat. Hun får også godbiter pakket inn i flere lag med esker. Alt for å gi henne noe å gjøre.
Balanseballen kan hun også stå på. Da må muskler jobbe, mens hun egentlig står i ro. Veldig greit med den også.

Nettopp kommet hjem fra klinikken, noen timer etter operasjonen. 
Litt fortumlet ennå, klynket litt innimellom:

En av mine gamle tskjorter på når vi gikk ut:

Slik så det ut første dagen. Plasterlapp over såret:

Bedre form dagen etter, her får hun godbiter i esker:

Klar for fryseboksen:

Sover endel også heldigvis: Frokost i det grønne...

Finsøk på murveggen på en nydelig søndag Fryst ball med v.o.h. inni

Fint vær mandag også:

Ingen kommentarer: