lørdag 13. desember 2008

Litt søk på Sviland og en 1.RE prøve

I dag skulle vi arrangere en sporprøve for Sonja Hansen, som kommer fra Hokksund. Der borte er det mye snø så der kan man ikke arr. sporprøver. Hun var oppe til 1.RE med flatten Freia.
Først hentet jeg dem på hotellet før jeg kjørte med dem til Dale, der de kunne hilse litt på de andre der og ev trene litt. Selv kjørte jeg så til Sviland for å møte Krissi Sporlegger. Da sporet var lagt ut trente vi litt.

Her er jeg figurant for Snuppa i ura på Sviland. Fotograf er Krissi:


Etterhvert ankom Sonja til Sviland, godt ledsaget av Aud og Kaare, samt meddommer Sylvelin, og vi "skjeinet" og sklei oss oppover grusveien mot sporstarten ved den høye skogen.
Etter et bra oppsøk, der Freia ikke gav seg (heldigvis).... så kom de fint avgårde på sporet (Bra jobba Freia!)
Dessverre gikk de av et eller annet sted og kom derfor ikke til slutten :-(
Men det var hyggelig å hilse på Sonja og Freia, som vi bare har "snakket med" via bloggene våre tidligere.
Her er et bilde som Kaare tok av Sonja og Freia:


I dag var det skikkelig kaldt...brrr.. Oppholdsvær og fint, men med en isende kald, sterk vind fra øst. Det var ca 2-3 plussgrader, men med den sterke vinden var det nok nede i 7 -8 minusgrader.
Så det var på med de varme "ullmammelukkene", ullnettingtrøye i skikkelig "bestefarstil +tykk ullfrottè, fleecejumper, norrønajakken og mammutbuksa... Vi så ut litt sånn som "Teletubbi" eller som Krissi sa: " Michellinmannen" (dekk på dekk..).
Og i tillegg var det så sinnsykt glatt på Sviland, på grusveien. Det var ren holke og et spill med liv og helse å bevege seg. Godt med piggsåler, da gikk det greit. Men ser at den typen jeg har lett kan gli av når man går i litt ulendt terreng, så jeg må nok få tak i en annen type også.
mens vi ventet på at A prøve sporet skulle bli klart, trente vi litt.
Jeg ville at Krissi skulle være inni tett, tett kratt/skog der ferten ofte oppfører seg litt ustabilt og "rart".
Gikk med Isi i frittsøk, iblandet noen runderingslag. Visste sånn ca hvor Krissi var og tok dermed en liten ekstra runde slik at Isi skulle få løpe litt før hun fant Krissi.
Da vi hadde gått ca 15 minutt nærmet jeg meg der jeg trodde hun var. Vinden kom i gode kast litt fra alle retninger. Krissi hadde gitt beskjed om at vinden stort sett var gunstig ift den siden jeg kom inn fra.
Hvis Isi ikke fikk overværet av Krissi, ville jeg sende henne inn i det tette området på flere runderingslag for å få dekket dette skikkelig.
Plutselig forsvinner Isi nedover mot grusveien som går mot gården. Hun blir lenge vekke... Jeg kjenner litt sånn "bondelukt" fra noe "silogreier" og er litt redd hun er på vei bort mot gården. Sylvelin hadde jo en meget ubehagelig opplevelse der borte tidligere i år, med en mann som var skikkelig forbannet....
Jeg begynte å plystre litt og syntes det var rart Isi ikke kom. Da får jeg beskjed på sambandet at hun hadde funnet Krissi. Hun gikk rett i lek, så da måtte jeg prøve å finne dem... Ikke like lett nei. Det viste seg også at Krissi var et stykke lengre unna enn jeg trodde. Godt jobba av Isi å få tak i ferten på så lang avstand inni dette tette, tette krattet. Der pleier jo vinden også være noe ustabil... Det var nok derfor hun var borte såpass lenge, det vtar tid å lokalisere figurantene inni slik tett, tett skog.
Godt fornøyd med at hun jobber så bra, med lite fert :-) En kjekk, kjapp økt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig koselig og hilse på dere! Tusen takk for arbeidet dere gjorde for oss, du skal vite at vi satt veldig stor pris på akkurat det.

Tone sa...

Det var kjekt å hilse på dere også!
Freia var jo en utrolig søt hund :-)

Og det er klart vi skal hjelpe til, vi som er så "heldige" å ikke ha særlig snø her... :-)
Du er hjertelig velkommen en annen gang!