fredag 14. oktober 2011

Bratte bakker er ingen hindring...

Onsdag kveld var vi på Sviland. Det ble momenttrening på Isi denne kvelden.

Jeg ville ha figuranter på toppen av bratte bakker (homper...). Tanken er å gi Isi erfaringer i at når jeg sender henne opp de rareste plasser og bratteste hauger- ja, så er det noen der...  Dette er nyttig at hun gjør på leteaksjoner (og sparer meg for mye tid og slit...), så da trener vi på det også :-)

Vi gikk ned og startet med etpar bratte hauger nede i/ved sandtaket. På første haugen opp måtte jeg sende henne flere ganger. Hun klarte ikke komme opp der jeg først prøvde, men etter at jeg innså det... og flyttet litt på meg, så kom hun fint opp. Løp godt ut og bak og fant Ronny. Melding her.
På neste haug lå Oddvar og først løp hun opp men dreide i "feil" retning. Sendte en gang til og hun løp villig ut. Nå dreide hun andre veien og fant figuranten. Melding også her.

Dette er fra en annen gang jeg trente på dette.
Her sendte jeg henne nedover bakken, fra den bakerste grusveien.
Her er hun på vei opp igjen med melding:

I mellomtiden hadde Ronny flyttet seg. Han lå like bak bilene, utpå kanten der skiltet står. Jeg var fremdeles nede i sandtaket og sendte Isi opp brattbakken. Her er mye løse steiner, rullesteiner og sand... så jeg lurte litt på hvordan det ville gå å komme seg opp. Ronny fikk beskjed om at det var rett i belønning denne gang, da jeg anså bakken å være veldig bratt. Da synes jeg det er fint å kunne gi Isi belønning direkte, hvis hun løp fint opp.
Det gikk veldig bra, hun løp uten å nøle oppover. Hun sklei litt på grusen, men klorte seg opp og rett i "godteriposen".
Avsluttet med et nytt funn på Oddvar. Han lå oppe i kanten på den bakerste grusveien. Jeg var nede i det tette krattet og Isi løp fint oppover. Oddvar lå imidlertid litt lengre bakenfor oss så hun fant ham ikke på første forsøk. Jeg gikk litt tilbake og sendte på ny. Det var skikkelig tett og Isi måtte kravle og krype under/over masse greiner ol og i tillegg gikk det bratt oppover. Hun tok seg fint opp, fant Oddvar og fikk belønning direkte også her.

Vi var faktisk så effektive at vi fikk en bitte liten økt til. Da hadde jeg to figuranter rett bak bilene. En på hver side. På første siden var det masse kvister og trær etter tømmerhogst. Isi fant greit figuranten og fikk direkte belønning. Vi hadde også forstyrrelser, dvs det var bare 2-3 stk som stod å pratet ved bilene.
Fikk så en fin passering og sendte henne ut rett ved min bil. Der hoppet hun over elva, løp rundt i sirkel, for hun hadde ferten, men brukte litt tid på lokaliseringen. Godt at hun innimellom må jobbe litt før hun finner noen. Det er gøy nå i mørket, for vi så lykta hennes rundt og rundt der ute. Plutselig stod lykta stille og Isi hadde funnet figuranten og koste seg med belønningen.

Ingen kommentarer: