torsdag 27. oktober 2011

Leteaksjon på Hommersåk

Natt til torsdag ringte alarmtelefonen, igjen! Det var den tredje utkallingen i løpet av 6 dager. Denne gangen kunne jeg endelig trykke på "Ja, jeg kommer" tasten :-)
Det møtte 6 hundeekvipasjer totalt denne natta/dagen, samt Paul som var i ko.

Selv om jeg allerede hadde underskudd av søvn og hadde gledet meg til en hel natt`s søvn, så våkner man brått når det er leteaksjon.
Da jeg var inne i Lysebotn med kollegaene mine, fra tirsdag til onsdag, blåste det noe forferdelig og jeg hadde selvsagt glemt øreproppene... :-(   Så det ble bare litt slumring gjennom hele natta, maks 2 timers søvn til sammen, tipper jeg.
Og når alarmen gikk denne natta, kl 02.35, så hadde jeg sovet ca 3,5 time, men må man så må man, så det var bare å hive seg rundt, sette på vann og lage mat.

Det var en gutt på 15 år som var savnet fra Hommersåk. Han hadde epilepsi, så politiet var redd han kunne ha fått et anfall og at det hastet med å finne ham.
Vi startet søk ca 03.45 og holdt det gående til ca 09.30. Var innom ko innimellom og fikk dermed en liten pause og tildelt nye søketeiger.
Isi meldte på en turgåer med hund og det var jo bra. Midt på natta var det ingen ute, men i 5-6 tia begynte hundeeiere å lufte hundene sine. Jeg ba de jeg så om å være på utkikk etter den savna på runden sin.

Teigene var en blanding av utmark/turområder og bebyggelse. Jeg ser at miljøtreningen vi har gjort, gjør at Isi gjerne vil løpe bort til kasser ol gjemmesteder i "industriområder" og hun er skikkelig ivrig, også i de bebygde strøka vi søker i. Hun løper for det meste løs, kun i gater der bilene etterhvert kjørte gikk hun i line.

Kl 10.00 kjørte jeg hjemover for å få meg litt søvn slik at jeg ev kunne delta igjen senere.
Kl 11.30 ble han observert/funnet av forbipasserende/politiet og han var i live, det var bra!

Her er Paul (BA) og Sylvelin i ko på brannstasjonen på Hommersåk:
 Foto: Ingvald Nordmark/NRK

Avisene skriver også litt, her og her.

1 kommentar:

Liv sa...

Dokker e go'e!! :)