torsdag 6. oktober 2011

Oktober og mørke kvelder

Onsdagstrening igjen, den første i oktober. Du verden som ukene flyr... 
5 stk fra lag 2 møtte på Dale denne kvelden og nå blir det jammen raskt mørkt. Men vi fikk nå gjort endel før mørket kom sigende.
Nykommeren Oddvar og flatvalpen Jago var på sin første ordentlige trening. De fikk starte med en "lekering" først på marka, så en pause i bilen og deretter lekering ute i skogen. Vi plasserer oss i en sirkel og utstyres med godis. Jago løp villig vekk mellom oss. Når en person er ferdig med belønningen, reiser den seg opp og blir passiv og Jago løp videre til neste. Vi avsluttet med to funn som han fikk på overvær, noe som gikk riktig bra for lille Jago.

Isi og jeg ville ha ukjent oppgave i dag. Ronny og Oddvar gikk ut for å gjemme seg. Vi startet et lite stykke bak haugen fordi det var turfolk nede i gapahuken. Isi var i fyr og flamme og løp godt ut. Det blei raskt funn av Oddvar og hun fikk gå rett i lek når hun fant figurantene. Jeg holdt meg på midtlinja og kalte inn etter at hun var ferdig "forsynt".... Så full fart over midtlinja. Det ble noen blindslag (4-5) før hun fant Ronny på et kjempeslag. Tror vinden snudde i vår favør og hun fikk ferten av ham og dro laaaaangt fram.
Avsluttet deretter med noen blindslag.

Sporfolka Bjørn og Frode holdt på med spor litt til og fra, og deltok på runderinga mens de ventet.

Til slutt fikk Ronny også en ukjent oppgave med to funn. Da var det blitt helt mørkt, og det er jo i seg selv en utfordring. Så nå er tiden inne til å henge lys (ev bjelle) på hundene. Det gjør det enklere å se hvor den er.  Biltema har billige smålys til å henge i båndet/selen/trekanten.
Ingen kommentarer: