torsdag 22. mars 2012

Leteaksjon på Preikestolen

Søndag kveld 18 mars, kl 22.35, hadde akkuratt sovnet, så ringte alarmtelefonen. Det var folk (turister) savnet på vei til/fra Preikestolen, igjen...Jeg svarte "kommer" og gjorde meg klar i "halvsvima". Fant ut at jeg ikke nådde Tauferja som gikk fra Stavanger kl 23.00 og sjekket da når ferja gikk fra Lauvvik. Fant ut at jeg hadde forholdsvis god tid. Den gikk kl 23.45. Kjørte avgårde og var kommet nesten fram til kaien på Lauvvik, da Paul (BA/beredskapsansvarlig i vårt distrikt) ringte og sa at folkehjelpen på Strand hadde funnet dem i god behold. Så da var det bare å snu bilen og kjøre hjem igjen. Kjekt når det ender godt og kjekt å få litt søvn... :-))


Folkehjelpen i Strand og Forsand gjør en kjempeinnsats inni fjella der. De bor jo så nært områdene ved Preikestolen, de er ikke avhengig av ferjer og er dermed raskt på pletten. De kjenner nok også terrenget som sin egen "bukselomme". Vi skulle virkelig hatt en NRH ekvipasje der inne :-))  Problemet er jo å fått kommet seg til treningene våre...

Fra hjemmesiden deres:
"Hvert år går ca. 130.000 turister til Preikestolen. I 2011 ble Norsk Folkehjelp utkalt til 11 redningsaksjoner hvor turister enten var savnet eller skadet og trengte hjelp. Utfordringene forsterkes av dårlig vær slik at luftambulanse eller redningshelikopter ikke kan fly inn til området og hjelpe folk. Da må frivillige mannskaper ta bena fatt."


Stavanger Aftenblad skriver.

Ingen kommentarer: