søndag 4. mars 2012

Søk i bygninger

Onsdag kveld var vi igjen i Ølbergskogen. Først dømte jeg Runar og Tyson på  fellesdekk og de bestod med glans og dermed er alle appelløvelsene i NRH bestått - Grattis!!!
Etterpå ble det søk i bygg siden vi har 8-9 tomme store og små bygg her i denne skogen - gøy!

Jeg ville ikke vite hvilke bygg figurantene var i, men skulle søke gjennom alle sammen. Isi skulle melde og da vi startet løp hun raskt inn i første bygg. Ser at hun nå kjenner igjen "opplegget"... Folk kan være (er) i bygg her. Må nok passe på å variere slik at vi neste gang ikke har alle i bygga.

Bilde er fra en tidligere trening.
Isi kommer ut med melding:

Fant ingen folk i de første to bygga men da vi kom til det tredje viste Isi at her, her er det noe... Hun løp mot inngangen, snuste såvidt innenfor døra før hun fòr på utsiden og forsvant bak bygget. Kunne jo ikke se noe pga mørket, men regnet med at hun kanskje hadde fått ferten av noen i et annet bygg?
Etter en stund kom hun tilbake med melding og på "vis" kommando løp hun bak bygget med meg på slep i lina. Fant ut at det var best å ta lina på siden jeg ikke visste hvor hun hadde vært. Men hun løp ikke langt...og heller ikke bort til et av de andre bygga. Nei, hun stoppet her ved veggen og stirret demonstrativt rett på den. Jeg skjønte straks at hun hadde funnet en figurant, og at denne måtte befinne seg på innsiden av bygget. Hun har brukt ganske lang tid her bak, for å prøve å lokalisere figuranten, før hun tok bittet og det synes jeg er bra! Tror det kommer av at hun får gå ganske ofte rett i belønning.
Jeg roste henne nå og løp rundt bygget og inn for å finne figuranten. Sendte Isi inn i bygget men hun fikk ikke noe fert av figuranten der inne. Hun ville bare ut igjen, der ferten var :-)  Steffen lå på en planke oppunder taket og det var tydelig at ferten gikk ut en åpning ved taket. Jeg ba Steffen lage lyd og først da oppdaget Isi ham.


 Bilde er fra en tidligere trening.
Da vi kom til dette bygget onsdag, sendte jeg Isi inn og hun krøp under og inn:

Så fortsatte vi og jeg sendte Isi inn i bygg etter bygg (der hun ikke løp inn selv da). Men selv om hun var inni bygget sendte jeg henne på nytt noen ganger, for det er vanskelig å lokalisere figuranten/ferten inni bygga.

Så kom vi til et bygg som er låst. Isi løp rett forbi bygget men jeg så Oddvar sitte inni en liten "levegg" ved den låste døra. Jeg rygget rolig tilbake og etterhvert kom Isi tilbake mot meg. Da fikk hun ferten av Oddvar, men ikke fra der han satt, men rett på veggen/døra. He..he.. det er ganske rart å se dem jobbe som helter med ferten og så er det ingen akkuratt der. Men hun gav seg ikke og omsider fikk hun nok øye på ham der han satt ved siden av den veggen hun reagerte på. Og hun meldte, selv om vi bare stod 2 m fra henne :-)


Siste figurant lå i det et av de siste bygga. Hun løp inn i bygget og denne gangen meldte hun der figuranten faktisk var  (tror jeg...). Gøy å søke i disse bygga og både vi og hundene får noen "aha-opplevelser".

Ingen kommentarer: