lørdag 2. juni 2012

24 timers ukjent spor

Onsdag kom jeg meg ikke på trening allikevel... Men da jeg meldte avbud, sa Gro Elin at hun kunne legge ut et spor til meg og Isi allikevel. Kanskje jeg fikk tid senere eller dagen etter. Kjekt med så greie lagkamerater!!!

Det blei torsdag før jeg fikk gått det, 24 timer siden Gro Elin og Ritva, sammen, gikk ut sporet. Visste bare hvor startsløyfa hang. Da jeg svingte inn mot Sviland, så jeg allerede i krysset der, at det hang en sånn orange orienteringspost, som indikerer at det er o-løp i området... Men, men, visste jo ikke akkuratt hvor de var å løp, så jeg parkerte i Aboretet og fant sløyfa. Ved parkeringen hang det også ein orange O-post... altså skulle de og parkere der. Det var endel biler på vei helt innderst der, så jeg satset på at de løp oppi Melshei.

Tok på utstyr og gikk bort til startsløyfa. Isi fikk ferten omtrent umiddelbart og dro avgårde. Det er litt spennende når du ikke helt vet noenting... Var det rett spor? Hadde andre gått her? Man må jo bare følge på, så får det gå som det går - det er mitt motto - og som regel er det rett, det som hunden gjør :-)
Det lå litt søppel og slikt i starten, det var like ved veien, men Isi durte forbi disse, bla. et orange plastlokk, som det viste seg var Gro Elin sitt. Har tidligere også erfart at plastgjenstander virker være vanskelige å få ferten av, når de har ligget opp mot og over døgnet.
Etter et lite stykke bråstoppet Isi og dukket opp bak et tre med en halv tennisball!!!  Det var en av gjenstandene!  Vi fortsatte med godt mot, opp mot et lite skur, så nedover igjen. Det var faktisk ganske mye granbarunderlag her, og jeg har alltid trodd at det da ble mindre fert, og det blir det nok og, men det virket som Isi hadde full kontroll på hvor hun skulle. Hun fant også et blått borrelåsbånd, som også var en av figurantenes gjenstander - veldig bra - hun følger lett 24 timers sporet.

Plutselig skjærer hun ut litt til siden og der dukket denne opp: 

Opps... hva nå..??  Isi virrer rundt, tydelig at her er mye spor. Like etterpå kommer det en o-løper forbi. Så typisk, tenker jeg. Det blir nok vanskelig for Isi å finne det gamle sporet oppi disse ferske spora.
Men jeg er ikke kjent for å gi meg, så jeg puster ut, trekker Isi litt vekk fra posten og sier "søk spor". Da fortsetter hun i en litt annen retning. Farten tyder ikke på ferske spor, så jeg blir litt optimistisk igjen :-)
Så finner hun en ny gjenstand - JIPPI!!!  Det var veldig godt for meg og, for da vet jeg at det er rett spor, sannsynligvis. Det kan jo ligge endel gamle gjenstander rundt i skogene her... Men da pleier ikke Isi å apportere de.

Så kom vi opp til der hogstfeltet begynner. Her ble det mye sirkling. I slike tørre kvisthauger er det nok vanskelig tenkte jeg, men plutselig durer hun av gårde nedover i skogen igjen... Så dukker den ene o løperen, etter den andre opp og jeg tror vi er er på villspor ift det gamle sporet. Jeg lurer på om det gamle sporet også er inni her et sted, i såfall er det vel omtrent umulig for Isi å finne det nå. Men jeg ringer Gro Elin. Hun sier at sporet ikke er inni der vi er, men at det går uti hogstfeltet der vi nettopp var. 
Det var bra, for der uti så jeg ingen o løpere, så da har vi en sjanse til å finne det igjen, kanskje. Tørre hogstfelt med masse kvister er vel ikke akkuratt lett sporterreng når sporet er 24 timer og ukjent.

Men vi rusler nå bortover for å prøve. Er uansett fornøyd for Isi har jo funnet 3 gjenstander og har fulgt sporet et ganske langt stykke. Borti hogstfeltet krysser vi nå opp og ned og plutselig slår Isi på spor...!!!
Men hvilket spor? Har O løperne vært her og? Jeg kan ikke annet enn å følge på, så får vi se. Plutselig dukker to O løpere opp litt til siden for oss. Er det deres spor?

Isi på sporet igjen i kvisthaugen:

Men Isi fortsetter forbi dem og plutselig stopper hun opp og apporterer "noe". Da jeg ser det er en boks - vet jeg at da er det SLUTTEN!!! Oppi boksen ligger det kylling... og ved siden av ligger ballen. 
Jeg ble faktisk ganske imponert! Kanskje jeg er en smule indisponibel... men jeg syntes faktisk at dette var utrolig bra jobba på dette vanskelige underlaget!!!  Jeg synes du er flink, jeg Isi :-)) 

En liten filmsnutt fra siste del. Det høres vel at jeg er en smule overasket:

1 kommentar:

Kristin sa...

Så flink hun er! skjønner godt at du er stolt : ) all grunn til det! Ikke lett med alle orienteringsløperne som hadde løpt rundt omkring!