tirsdag 12. juni 2012

Litt gratulasjoner og en rundering i tetteste krattskogen

Har ikke blogget på ei stund, har bl.a. vært på rep.møtet til Norske redningshunder, i Oslo (Sørmarka kurs og konferansesenter).

Det ble valgt nytt hovedstyre og bl.a. ble Kaare valgt inn som vararepresentant. Gratulerer!!!

NRH fikk også tre nye æresmedlemmer. Johan Simonsen, Tove Dreierstad og Kari Egge Tvedt - GRATULERER til 3 flotte æresmedlemmer!!!

Fra venstre: Tove, Johan og Kari. 
Helt til høyre NRH sentralt sin nye leder Knut Skår.


På lørdag var det også B prøver i distriktet vårt. Gratulerer så mye til Kent og Diesel som bestod B prøvene. Nå er det bare ukas arbeid igjen før B godkjenningen er i boks!!!Ritva og Bizzo bestod B sporet, Gratulerer!!!


Men sist onsdag var vi på trening i Hålandskogen. Jeg tok en liten rundering og ba om figuranter i de tette kratt partiene. Isi sine sting er snart grodd inn, men lot henne allikevel gå rett i lek. Hun skulle ikke apportere mens stinga var i munnen...

Startet med noen blindslag og etterhvert løper hun inn i det første tette området. Her finner hun John. Så var det et blindslag igjen, eller to...? Så finner hun en ny figurant (Cecilie? eller var det Beate....? - man glemmer fort når det er gått nesten en uke!)
Vi fortsetter og jeg får funn inni  3 tette partier. Isi løper lett igjennom slikt tett terreng, hun er jo erfaren og vet at det kan være figuranter på de "rareste" plasser. Til slutt får jeg ut to som jeg ikke vet hvor er. Det løser Isi flott. Jobber godt på den ene, må sirkle flere ganger før hun lokaliserer. På siste må hun også bruke tid, og er en tur i bekken for å kjøle seg. Det er helt ok, for hun søker igjen etterpå. Man spiller på "lag" med hunden og da er det naturlig at det er ok å kjøle seg ned litt, bare man fortsetter å jobbe etterpå  :-))

Dette er et fint moment i "sommervarmen", også for nybegynnerhunder. La dem kjøle seg ned litt og så igang igjen - gjerne med påvirkning hvis det trengs. Hvis vannet er ved midtlinja/der du er/går, la hunden kjøle seg før du sender den ut på ny.
Husk det kan være varmt for hundene å jobbe. Ta gjerne med vann til hunden "på midtlinja" eller når du går spor/teigsøk. Les mer om hva man bør være obs på i sommervarmen  her og her!

Ingen kommentarer: