torsdag 27. september 2012

Onsdag i Skjævelandskogen

Forrige onsdag faktisk. Har ikke hatt tid til å oppdatere bloggen på ei stund og har heller ikke fått trent siden da.
Men onsdag 19 september var lag 2 i Skjævelandskogen. Og en million maur (eller to) er nå gått i "hi" (eller gått i tue...) og skogen er igjen brukendes for oss 2 - og 4 beinte...

De er kjempedigre, maurtuene i Skjævelandskogen:Vi delte oss i to grupper for 3 stk ville trene kun melding, flere korte økter og 3 stk ville rundere i skogen mot elva. Her kommer Baldere og melder på meg:

Svisj...og borte var han:
Her er jeg figurant for Bizzo:

Isi var sistehund ut og vi skulle rundere ei lita økt. Man kommer jo ikke særlig langt her da... vel 300 m hvis man stekker den helt fra bilene og ned til elva. Så det blir korte økter og ev litt momenttrening her.

Mitt ene moment denne onsdagen var å starte nedover grusveien. Fikk Ritva til å gjemme seg slik at Isi skulle få henne på første slag og Bjørn Erik var på andre siden et eller annet sted lengre uti løypa.

Isi skulle da løpe nedover grusveien, vinkle inn i terrenget og finne Ritva. Gikk det som planlagt...? Nei!

Hu dreiv å leita i kantene, på begge sider. Løp ganske langt ned også, og inn i skogen, men på feil side av grusveien. Jeg sendte på ny sikkert 3-4 ganger. Det er jo ganske tett og kjerrete vegetasjon der langs kanten, men jeg måtte til slutt gi henne hjelp - og det er lenge siden!

Hun fikk et klapp så tok jeg henne vekk et minutt eller to. Det kom en hest og en mann med hund nederst på grusveien, så det ble litt venting.
Men da alt var klart var det jammen fart på "tuttå". Hun løp nå fint nedover grusveien, vinklet inn i terrenget og fikk gå rett i lek med Ritva. Helt tydelig at vi trener for lite på å sende på grusveier...

Så ble det noen blindslag, og et moment her, var å avsøke det tette krattet på venstresiden av grusveien. Det gikk fint. Hun fant Bjørn Erik litt lengre nede, så noen flere blindslag og til slutt fant hun Ritva nesten helt uti elva:

Ingen kommentarer: