fredag 30. november 2012

Trening i Sandvedparken

Onsdag kveld var det trening i Sandvedparken. Det er noen år siden vi trente der sist, og det var gøy å være der igjen!
Om vinteren/når det er mørkt kan vi jo være andre steder enn vi ellers trener. Det er veldig lurt å gi hundene erfaringer fra søk der det er andre folk og hunder i nærheten. Vi opplever jo stadig at søket på leiteaksjoner er nettopp i bebygde strøk. De reine fjellsøka er i mindretall, tror jeg.

I Sandvedparken er det hele tiden et jevnt sig av folk. Turgåere med/uten hund, joggere, folk med barnevogn osv. Vi lagde en rundløype og siden vi ikke var så mange, og at løypa er kort, så fikk vi to økter hver denne kvelden.

Her er noen turfolk og 2 hunder som gikk rett foran oss da Isi søkte:

Her ligger jeg figurant for Bizzo. 
Måtte gjemme meg godt så ikke noen turfolk skulle begynne å lure...


Første økta til Isi skulle være ukjent. Ola og Ritva gikk og gjemte seg. Jeg startet på den "mørke" siden. Her er ikke belyst, så det er nesten ingen som går her. Jeg slapp Isi løs og vi søkte oppover langs bekken og helt opp til brua. På vei nedover på andre siden fikk hun plutselig ferten av en figurant. Veldig artig å se at hun skiller slik på fert som kommer fra siden. For folk gikk mot oss og forbi oss hele tiden. Nok til å sette konsentrasjonen på prøve ivertfall. Ritva ble funnet oppi skråningen.
Vi gikk videre og like etterpå ble Ola funnet på samme side. Det kom en liten trekk ned/bakfra, så vi måtte litt forbi. Isi søkte i påvisningslina og på første funnet glemte jeg å ta den av så hun løp med den på. Så fikk hun først en godbit av Ritva og skulle deretter melde. Det gjorde hun ikke..., håper det var pga at jeg glemte å ta av lina og at Isi dermed trodde det var påvisning/belønning. Så før neste funn gav jeg beskjed om at Isi ikke skulle ha godbit først. Kanskje jeg har gjort dette litt mye i det siste?
Husket også å koble henne fra lina og nå meldte hun flott.

Økt 2 ville jeg ha en figurant høyt oppi et lekestativ. Og en annen et sted der hun ikke fikk ferten av den, men at jeg skulle sende henne ut på et runderingslag.
Fikk Ritva i lekestativet først. Isi fikk raskt ferten av henne og hun sirklet og sirklet for å lokalisere henne. Det tok noen minutt, og hun jobbet knallbra, rundt og rundt apparatet og litt oppi skråningene. Litt oppei bakken bak var der hun fikk mest fert og hun peilet seg ut retningen, så stod hun med framlabbene oppetter stativet og så meldte hun. Veldig bra!!!

Ritva leker seg i klatrestativet:

Rusjet ned for å belønne Isi:

Neste funn sendte jeg henne opp en bratt og sleip skråning. Ola ble funnet og hun hadde fin melding.
En deilig kveld med oppholdsvær og lite vind, til en forandring!

Ingen kommentarer: