torsdag 13. juni 2013

Det er gøy på valpekurs!

Vi har vært på valpekurs siden 16 mai. Det er med Arne Aaarrestad i Siddis hundeskole. Det har vært veldig kjekt å friske opp noen av kunnskapene ift denne type trening. Det er jo ikke akkuratt det jeg har gjort mest av de siste åra, for å si det mildt...Veldig greit å få noen til å se på de små detaljene.

Selvsagt, valpekurs er lagt opp på valpenes premisser, korte økter og mye "lek og morro" (les belønninger). Valpene får møte andre valper i samme størrelse og leke litt sammen før vi starter å trene. Ikke lenge, ca 5 minutt. Selve treningen er også i små økter og vi er bare 5 stk på kurset, så vi kan spre oss utover et stort område hvis vi trenger ro, eller velge å være nær andre. Jeg tar ofte små pauser og da kan vi sette oss ned og titte på de andre. Det er viktig å kunne være rolig selv om andre trener/løper ol.
Timing og belønning, oppdeling av moment/ starte på noen grunnferdigheter og shape fram de ønskede adferder - veldig gøy!!!

Her er noe av det vi øver på:  ut/inn av bilen/buret, blikkkontakt og sitt, følge etter, (med blikkontakt/starten på fri ved foten/gå bakover), kontaktlyd, innkalling, starten på dekk, diverse småøvelser med forstyrrelser (andre hunder/folk), være rolig når noen kommer bort, gå pent i bånd og passeringstrening. Jeg har også trent apportering/hold fast.

Her er en av de første kveldene. 
Emma hilser på Frøya, en islandsk fårehund:

Utenom kurskveldene trener vi på å leke/hold fast/dra imot:

Og apport/hold fast:

Komme tilbake med ballen:

"Dekk og bli"...hehehe...

"Ligg død" - veldig flink som dere ser:

Følg med på fotballkampen når Hundvåg spiller, viktig!:Ingen kommentarer: