tirsdag 18. juni 2013

Samling på Tjørn

I helga som var, hadde dio 06 samling på fjellet. Vi leier ei hytte og trener i fjellterreng. 15 stk var samlet denne helga og vi var mye heldigere med været enn det værmeldingen sa tidligere i uka :-)

Fredag gikk jeg en liten tur med hundene før resten av gjengen ankom, herlig å gå tur i fjellets fred og ro: 

Søtingen min:
Tur:

Felles interesse:


Fredag kveld samlet vi oss til ei deilig kjøttgryte som Hugo og John hadde laget.
Her kokes kjøttet:

Venter på middag:

Lørdag startet med øvelse for nybegynnerne. Den løste de veldig bra og håper de fikk noen gode erfaringer med tanke på den videre utdanningen av hundene.

Her planlegges det:

På lørdagen fikk Emma 2 bra valpeøkter med minirundering. Vi brukte terrenget bak hytta som er minst krevende å løpe i for de små valpebeina...
Nå var figurantene ute på mellom 30 - 50 meter. Det er åpent her, så hun fikk synspåvirkning på vei ut. 
Det gikk veldig bra og hun løper flott mellom figurantene. I og med at hun nå løper lengre ut og at terrenget er litt mer krevende enn tidligere, ble det kortet inn på antall slag. Tror vi hadde ca 7-8 slag på hver økt.
Ellers bestod dagen hennes av litt apporttrening/hold fast, samt miljøtrening: bare det å være på samling med masse folk og hunder. Hun og Ask har også hatt noen korte lekerunder både inne og ute.

 Attack:

Fant roen om kvelden/natta:
Isi fikk et langt spor på nesten 2 km. Kent gikk det ut og jeg og Isi gikk det da Emma hadde lunsjpausen sin.
Det gikk veldig fint. Vi tok sporoppsøk et stykke før det aktuelle området (det var ingen startsløyfe) og sporet gikk i samme retning som jeg kom gående i, i oppsøksretningen. Jeg merket allikevel at hun fant spor, for farten økte og hun "legger seg" i selen og snuser/sniffer mer intenst. Vi fant alle gjenstander og slutten. Isi gjorde en god jobb, spesielt på slutten, der kent hadde gått opp på fjell/ingen vegetasjon, kun fjell/stein, der det i tillegg blåste godt... Her brukte hun litt tid. Men hun klarte brasene og ikke så lenge etterpå fant hun slutten. Flinke Isi, du er god  :-)

Det var fullt på parkeringsplassen utenfor hytta:

Bodil trener:

Jeg ligger og venter på Ritva og Bizzo:


Lørdag kveld vartet Sonja opp med grillede tyske pølser og en masse annet godt kjøtt. 3 typer salat og steikte potetbåter... Det var såååå godt!!! Hun hadde til og med med seg sin egen gassgrill (på tilhenger bak bilen) pga værmeldingen (regn)...
Vi spiste inne for det ble kaldt om kvelden. Det var et vidunderlig måltid, takk Sonja:
Søndagen startet tidlig... Emma og Isi sov jo mesteparten av kvelden og natta så kl 06.00 var Emma klar for litt action... De fikk mat og litt "lek" før Emma sovnet igjen kl 07.00... Sov til 08.00, da ringte vekkerklokka!
Denne dagen fikk både Isi og Emma et overværssøk hver. Det gikk kjempefint med begge to. Emma startet og hun fikk ferten av figurantene (2 stk)  på ca 100 m avstand. Hun nøler ikke, men løper direkte mot figuranten når hun har fått "nok info", veldig artig og hun er kjempeflink!
Isi fikk et lengre søk med 2 figuranter oppå hver sin topp. Hun jobbet fint med ferten av begge to og kom inn med melding!


Ca midt i bildet er Isi på vei mot figuranten:
Fotograf: Trude

Og her har hun funnet John og er på vei inn til meg med melding:
Fotograf: Trude

 Her har hun funnet og meldt på Trude. Nå er det påvisning og godbiter:
Fotograf: Trude

Laaaang tunge... Det var bratt og varmt ;-)
Fotograf: Trude


 Emma koser seg i en pause:
Fotograf: Trude

Fotograf: Trude:

Emma... Når ble du så stor...?
Fotograf: Trude


Får nyte det å kunne kose med Emma på fanget... Det er ikke lenge til hun er for stor til det:
Fotograf Trude:

"Hva skjerà"...?
Fotograf Trude:

Valpelek...
Fotograf Trude

Så var det å vente på Seakingen. Den kom og det var veldig kjekt å få tilvenning med Emma. Isi har vært så mye med på helikopterturer, at jeg hadde lagt henne i bilen. 
Tilvenningen er slik at man starter med å være utenfor helikopteret når det briefes om sikkerhet og hunder i helikopter. Så får alle gå inn/ut av helikopteret med både motor og rotorer av. Vi sitter også litt inni og noen prøver heiseselen.
Så startes motoren og de som ønsker kan gå gjennom helikopteret. Så startes rotorene (vinden kommer...) og man går igjennom.
Jeg hadde planer om å gå inni når alt var avslått og så være i nærheten når både motor og rotorer ble slått på. Det er viktig å ikke skremme hundene når de er så små. De store takler å bli presset litt mot noe de ikke synes er sååå gøy... men ikke valper/unge hunder!

Her kommer Seakingen i bakgrunnen:

Inn for landing:

Alle sitter på god avstand til den har landet. Men vi kjente vinden og hørte bråket

På vei opp for å se på denne rare som kom dalende ned fra himmelen...

Vi sitter utenfor:


Crewet gjennomgår sikkerhetsinformasjon:

Emma slapper av:

Ville inn i skyggen under Seakingen:

Vi venter på å få komme inn i Seakingen.
Fotograf Trude

Så var vi inne. Emma tok dette på strak arm og nysgjerrig som hun er, 
så undersøkte hun hele området inni helikopteret:

Dette var jo kult!
Må løftes ut
Fotograf: Trude

Motoren startes. Emma likte ikke varmen og drivstofflukta som kom, så vi gikk litt lengre vekk. 
Lyden var ikke noe problen, heller ikke vinden som kom da rotorene startet å svive:Emma fikk sove etterpå. Da var det øvelse for de 7 stk A og B godkjente ekvipasjene. De ble flydd ut med seakingen og hadde utrullering ned mot hytta/veien. Alle fikk funn.

Det var en trøtt liten valp som kom hjem søndagskvelden!Mange inntrykk og en superkjekk samling!

Ingen kommentarer: