torsdag 6. mars 2014

Vi fortsetter med fokus på blindslag

Onsdag var vi i Skjævelandskogen. Det var oppholdsvær og ganske bra, selv om det ble en litt kald vind etterhvert.
Emma fikk et kjapt kort spor med 7 gjenstander i, før vi startet treningen. Det går stadig framover på gjenstandsfronten, nå gjemmes også noen av gjenstandene litt nedi vegetasjonen.

På lufteturen før vi starter treningen... 


På runderingen ville jeg fortsette med blindslag. Sist hadde hun blindslag på første slag, derfor ville jeg nå ha funn der. Og siden det går en grusvei på tvers av midtlinja, helt i starten, sendte jeg to figuranter ut til å være helt i kanten på grusveien. Da ville jeg sende henne nedover grusveien på første og andre slaget. Det er jo litt uvanlig å sende på grusveier, derfor er det lurt å trene på det når man har sjansen. Det var blitt nesten mørkt da vi startet, men med lys på hundene, synes jeg nesten vi ser bedre hvor de er enn i dagslyset.

Emma fòr ut på første slag, nedover grusveien, men akkuratt 2 meter for kort til å finne figuranten... Synd!
Jeg sendte på nytt og da sjekket hun skogen på andre siden. Dermed fikk hun et klapp og da fant hun Morten. Brukte også påvirkning på andre siden, etter at hun først hadde sjekket inni skogen...
Så etter disse momentene var vi igang, og hun fikk to funn til, så to blindslag etter hverandre. Det har hun ikke hatt tidligere, men hun taklet det helt flott! To gode blindslag og så funn. Så ble det noen funn til før et nytt blindslag og så et funn til (eller var det to... :-/ ) på slutten. Hester kom også gående på grusveien/midtlinja. Emma var ute på funn da, og da vi kom opp igjen på veien, var de borte.
Jeg gikk ut og hentet henne på hvert slag, unntatt de på grusveien i starten. Det er greit at det blir nok tid til å få plassert figurantene på andre siden, og man har da tid til å gå skikkelige buer slik at hundene ikke finner sporet. En gang da figuranten ble med inn pga blindslaget, ble hun holdt 6 m fra midtlinja slik at det ble en passering, samt at det ble passeringer ved  blindslaga. Passeringer går jo veldig greit, det er jo det vi har trent mest på (selve systemet med å løpe fram og tilbake over midtlinja). Derfor er det greit å variere og stille henne opp før jeg sender.

Gry brukte tennisball på de fleste slaga, der oppe hvor skogen er "grei". På andre siden er det så mye nedfallstrær, kvist og kvast, at jeg synes godbit er greiest å belønne med der. Er faktisk litt redd for skader når hun slenger seg etter ballen og det stikker kvister opp overalt, samt at ballen lett kan trille under en kvitshaug.

Et av funna var nede ved "fugletitterhuset". Der skulle figuranten sitte litt oppi trappa, slik at Emma måtte opp trinna for å komme til ham. Morten satt på 4 eller 5 trinn og hun hadde bare tatt sats og hoppet rett opp i fanget på ham... Hahaha... flinke (og gale) Emma, hun er ivertfall ivrig på å komme til figurantene :-P

Nå spørs det om vi tar litt pause fra runderingen pga løpetiden. Spesielt i de områdene der det kan være løse turhunder.

Ingen kommentarer: