fredag 11. april 2014

Rundering en fin onsdagskveld

Onsdag var lag 2 i Vigreskogen. Det var en flott kveld, opphold/litt sol og fin temperatur.
Vi var alle i den store skogen, og Emma hadde en fin rundering.
 Venter på vår tur:
Startet flott og hun gjorde raskt funn, rett i lek. Så over på neste side og der var Nina med tennisballene. Det er gøy! Det er selve jaktingen på ballen hun liker best, når den triller og hopper av gårde. Pga faren for skader når hun var yngre (uff ja, jeg er en «hønemor»…) har jeg ikke brukt veldig mye tennisball. Innimellom, men hun er jo også veeeeeeldig glad i godbiter. Og slik jeg har trent, passeringer/»speedrundering» med mye funn helt fra starten, så synes jeg at godbiter har fungert best. Da blir hun ikke helt utkjørt av lek + mange funn. Har sjelden hatt økter på færre enn 10 slag, men er ofte oppe i 15 – 20, hvis det er lange nok løyper da… vi har litt for få lange løyper, og vi bør kanskje bruke de vi har oftere.
Denne onsdagen fikk hun altså først 4 funn, så et blindslag, så 3 funn, før et nytt blindslag og så et funn igjen. Hun hadde flotte slag og trekker fram. Veldig fornøyd med den lille snuppa!Hvis hun finner spor ute på 50 m følger hun det fram til figuranten. Selvfølgelig kan jeg instruere figurantene til å huske å trekke godt ut før de går inn til 50 m, men det gjør jo ikke så mye at hun følger spor der ute, hvis det er vi som slurver… Det har vel reddet etpar runderingsprøver det at hundene finner sporet og dermed også figuranten. Hvis det derimot blir slik at de leiter etter spor fra starten og/eller trekker tilbake der figuranten satt sist, så bør man legge opp til at dette unngås. 
 Nina og Emma leker med tennisballene:


Fikk også tid til etpar løsbittmeldinger. Grunnarbeidet er nå gjort, og vi har begynt å strekke lengden og trene i terreng også.
Begynner å bli bra nå:
Etpar bilder fra treningen, fikk ikke med meg alle desssverre.
Her er Morten og Snusken klare til rundering:

 

Nina og Dennis:Ingen kommentarer: