fredag 17. oktober 2014

Fastbittmelding - generalisering


Høsten er her:

Onsdags kveld var vi på Alsvik. Planen var å introdusere nye figuranter og nytt sted ift fastbittmeldingen til Emma.
Første vi prøvde, var på grusbanen ved parkeringen. Det gikk strålende, tok fastbittet og kom inn i full fart!
2-3 repetisjoner med figurant sittende og liggende. Deretter 2 repetisjoner i skogkanten like ved bilene. På første snuste hun litt før hun meldte. Tror også vi tok en til figurant i denne økta, i skogkanten, før det ble en pause i bilen.
Neste økt tok vi oppi skogen og figurantene gikk ifra ca 20 - 40 m. Litt skumring inni her, så litt vanskelig å se hvor figuranten var, men med litt bevegelse gikk det greit å se dem. Flotte meldinger og innkomster.
Totalt ca 10 meldinger ila kvelden og dette ser lovende ut.

En tidligere video fra økt 4: 

Generaliseringen fortsetter både med andre figuranter, ulike posisjoner på figurantene ( liggende, sittende, stående, gående og skjulte figuranter), på nye og vanskelige steder ( lett terreng, vanskelig terreng, tett skog, myr, ved bekker, over bakketoppen osv) og til slutt at figurantene er i den "vanlige runderingsløypa" (dvs på 50 m og ikke synlige fra midtlinja). Kun en ny ting om gangen, dvs at hvis figurantens posisjon er "ny" (feks stående) er terrenget "lett". Når terrenget er vanskeligere (feks ved bekk, myr, tett, over bakketopp), er figuranten "lett" (sittende/liggende). Terreng og figurantposisjoner generaliseres før fastbittet settes inn i den vanlige runderingen med blindslag.
Må også trene fastbittmelding ( i lett terreng i starten)  når hun er sliten, f.eks etter en lang tur/sykkeltur, på slutten av en lengre rundering (noe jeg har gjort endel ift løsbittmelding).

Må også jobbe med at hun sitter stille til jeg har fått på påvisningslina. Treger litt på at jeg ikke tok det med fra starten, men da syntes jeg det var ok at hun holdt fast til jeg sa "vis".... Men, men, bedre seint enn aldri :-)

Holder også på med litt feltsøkstrening samt spor på hardt/vekslende underlag. Feltsøket går veldig bra nå, kommer inn i full fart når hun har funnet en gjenstand. Sporing på hardt underlag er ikke prio 1 nå, så det blir litt for sjeldent trent på, men om ikke stilen er til 10... så kommer hun seg fint framover.

En video av et spor 1 oktober:

Flere høstbilder
Isi
 Emma:

 Nydelig høstvær:


Ingen kommentarer: