lørdag 23. februar 2008

Teig og spor på Egeland

I dag var lag 2 på Egeland...
Jeg sender som avtalt melding til bonden vi låner terrenget av, og han svarte da at terrenget vi bruker heter Egeland :-)
Gravdal, navnet som vi har brukt til nå, er litt lengre inn i dalen.
Greit, da vet vi ivertfall hvor vi er....

Dagen startet med oppholdsvær, 6 grader og ganske god vind. I 12 tiden kom regnet også selvsagt, og det regnet bare mer og mer utover dagen.

Etter at jeg hadde lagt ut et langt spor (3 km) for Sven Magnus, fikk jeg Johannes og Sven Magnus til å gjemme seg i en teig på sørsiden av grusveien.
Vinden kom fra vest, så vi gikk bortover grusveien og begynte søket i den østlige enden.
Det gikk veldig fint og vi fant Sven Magnus etter ca 30 minutters søk og Johannes etter ca 1 time.
Begge lå under to skrenter. Det første funnet fikk Isi ferten av ca 200 -300 m ifra der han lå. Jeg så hun jobbet med noe og løp litt sikksakk før hun forsvant. Når figurantene ligger slik godt gjemt, feks under skrenter eller ved steinurer/blokker, oppfører ferten seg ofte litt annerledes og hundene må jobbe mer med lokalisering av figuranten. Kjekt å trene på litt "vanskelig funn" også.

Hun meldte like oppfor der han lå, var ikke helt inne. Det er ok, når han lå litt vrient til. Hun påviste ham direkte, med meg hengende etter i lina.

Funn to, Johannes, lå under en mye større skrent, og Isi fikk ferten av ham på oppsiden, ca 50 - 100 m fra der han lå. Hun løp nedover og stoppet og meldte der hvor det var brattest ned... Jeg ble med på påvisningen og rett under det bratteste lå han. Nå fant Isi en annen vei ned heldigvis, men det var bratt der også så jeg slapp lina for å unngå uhell...

Her er sporloggen over hvor jeg gikk. Klikk på bildet og det blir større:Da vi kom til bilene hadde sporet Johannes la ut til oss tidligere, lagt i ca 3,5 time. Jeg gikk sporet nesten umiddelbart etter teigsøket. Isi var klissvåt og jeg ønsket ikke å sette henne inn i bilen så våt..
Så vi gikk mot sporstarten. Isi tok sporet rett i veikanten og fortsatte inn på "grusen" og forbi den blå sløyfa som indikerte starten.
Det var et ulendt terreng, for å si det mildt. Hullet og vått.. Måtte flere ganger slippe lina for ikke å gå på trynet. Godt at Isi kommer tilbake (om ikke helt med en gang..) når jeg roper.
Bortsett fra det gikk sporet veldig bra. Merket ikke at Isi hadde noen problemer. Sporloggen viser også at Isi var på sporet hele tiden.
Vi fant 8 gjenstander og slutten, hvor mange var det totalt Johannes?
Sporet var på nøyaktig 1,3 km.

Sporloggene. Gult spor sporlegger og rødt- Isi og jeg. Klikk på bildet og det blir større:
1 kommentar:

Johannes sa...

Da manglet du bare en, en papirbit som sikker var regnet vekk.

Godt jobba!