mandag 29. desember 2008

Tur til Skrussfjell


Jeg har fremdeles juleferie, og hva er vel herligere enn enda en deilig langtur. Det er bedre det enn å stå i kø på Kvadrat ol.... Selv om jeg skulle ha vært innom der også og brukt noen gavekort ol... Men det får nå vente :-)
I dag gikk turen til Skrussfjell, ved Alsvik. Denne toppen, samt den andre store her, Jøstolen, har jeg aldri vært oppå tidligere. Kjekt å gå i helt nytt terreng. Det var merket en løype opp til Skrussfjellet, så det var bare å gå i vei.
Gro var også med og ca 11.30 la vi i vei ned mot Kyllesvatnet. Det var overskyet i dag, ca 1 -2 plussgrader og en liten bris. Det blåste noe mer oppe på toppene. Men det var et fint turvær!
Vi fortsatte langs Kyllesvatnet nede langs den ene store toppen, Jøstolen.

Her ses den i bakgrunnen. Dit opp skal vi...:


Så opp på baksiden av denne og så opp mellom Jøstolen og Skrussfjell. Vi tok en avstikker opp til Jøstoltoppen. Her var en flott utsikt!

Isi på toppen av Jøstolen:


Så gikk vi videre mot Skrussfjell. Gro fikk trening i å løfte Maja over gjerder...


Her er vi oppe på toppen av Skrussfjellet, like ved masta:


Oppe ved masta hadde vi lunsjpause. Det blåste her, så vi måtte finne ly bak noen knauser. Men det var litt kaldt, så vi måtte på med både skjerf, ekstra jumper og vanter...


Vi tok en annen vei ned og gikk først på en traktorvei. Etterhvert ville vi ta en liten "snarvei" utenom traktorveien...men vet ikke hvor snar den var???
Havnet først midt i ei stor ur og til slutt nede ved et gjerde der vi måtte løfte begge hundene over piggtråden...
Ja..ja.. det hele ble jo litt mer "utfordrende" enn om vi bare hadde fulgt traktorstien, det blir for lett :-P
Vi fant etterhvert stien som tok oss greit ned til Alsvik igjen. Da var klokka blitt 16.00 og vi hadde vært ute i 4,5 time og gått ca 9 km. En deilig, lang tur!

Flere bilder her.

Her er sporloggen:

1 kommentar:

Gro sa...

Ja, eg trenge ikkje gå på helsestudio eg. Hundeløfting er god trening, he he.
Takk for en fin tur. : )