fredag 28. august 2009

Dyranut 2009 - overværstrening dag 1

Isi på vei mot Steinbutjørna og figuranten på andre siden av vannet:


I dag var det jeg og Frode D som ønsket lange overvær. Slik vindretningen var i dag måtte han gå over 2 km for å komme seg på et egnet sted. Jeg startet fra RV 7 og gikk mot Steinbunuten, lengst øst i terrenget vi disponerer.
Isi jobbet bra, og da vi var på litt over 1 km`s avstad fra figuranten, begynte hun å jobbe. Litt fert og litt mistet hun den, men hun sirklet og løp ivrig ivei, langt fra meg.
Da vi var ca 900 m fra figuranten løp hun veldig målbevisst nedover mot vannet. Frode var på baksiden og hun måtte enten svømme over ( ca 100 m) eller løpe rundt (og det var langt rundt). Jeg var jo langt oppi lia og så ikke Isi så veldig godt, men jeg så hun kastet seg uti vannet og svømte over ei vik, før hun fortsatte på land før hun igjen måtte over vannet (100 m). Så litt oppover på andre siden. Jeg fikk gitt beskjed til Frode om at hun skulle rett i belønningen. Jeg var veldig fornøyd, over både avstanden hun jobbet på (1 km fra figuranten) samt at hun svømte over. Vannet het Steinbutjørna.

Isi på vei nedover mot vannet som ses langt borte. Figuranten er på andre siden:På vei mot figuranten, som er på andre siden av vannet:


Isi svømmer over vannet for å finne Frode:Jeg brukte lang tid bort til dem, for jeg måtte gå rundt vannet som var langt... Men Isi holdt koken hos figuranten med pipedyrene, hun var skikkelig heit på dem i dag, sa Frode. Kanskje fordi de minte henne om lemenen hun spiste i går...
Så var jeg og Isi figuranter for Frode og Banditèn som også jobbet kjempebra på lang avstand. Artig å være figurant og ligge og følge med når hundene jobber seg nærmere og nærmere.

Her kommer Frode og Bandit:Vi hadde så en koselig lunsj sammen med de andre som trente overvær, Gro Elin, Kristin M, og Sven Magnus.
Etter lunsj gikk Frode opp på en topp i nærheten av grusveien. Her ville jeg trene i forbindelse med hauger/topper, der det er slik at ferten forsvinner innimellom haugene.
Jeg startet søket og etter få minutter fikk Isi ferten av ham. Jeg så ikke akkuratt når hun slo for jeg var på vei opp en topp ca 350 m fra figuranten.

Jeg kommer opp på toppen og tror at Isi er foran meg, men plutselig ser jeg henne nesten helt oppe hos Frode. Hun melder og blir stående litt, som om hun vurderer den lange og bratte veien nedover... Så kommer hun og avleverer. Veldig bra jobba av Isi!

Her er hun oppå toppen, fig er bak steinen som ses:På vei inn med melding:


Vi fikk faktisk tid til en økt til. Frode gikk opp ved et annet vann, ikke så langt fra grusveien, og lå opp en bratt bakke bak vannet. Isi fikk ferten på ca 450 m avstand og dro avgårde. Jeg lå langt etter og kom akuratt opp til vannet da jeg så Isi nesten helt oppe hos figuranten. Et kjempelangt slag, veldig fornøyd!!!

Isi ca midt i bildet, på vei på påvisning, fig er oppe under toppen på andre siden:Isi på vei til figuranten:Her er Isi fremme hos figuranten oppi lia over vannet:


Det er så gode forhold for slike lange overværsløsninger her, og jeg ser også at erfaringene hun gjør her med lite fert/lange avstander, også gjør at hun tar figuranter på lengre avstand/mindre fert også i andre typer terreng.
Og tenk, vi hadde oppholdsvær hele dagen. Dvs da jeg akkuratt var ferdig kom det ei regnbyge... men så skinte det opp igjen, og nå kl 18.30 skikker sola :-)))

Flere bilder her.

2 kommentarer:

Krissi sa...

Å! Hørtes knallarti ut!!! :) Æ bærre SKAL være med te næste år!

Tone sa...

Ja Krissi, det bør du :-)
Dette e "drit-artig"....
Hundene og vi storkoser oss. Vi var jo også mye heldigere med været enn det dem meldte før helga :-)