lørdag 1. august 2009

Jungelrundering

Lørdagstrening. Vi var 6 stk på Sviland i dag. Min første ordentlige treningsdag etter ferien...
Det var fint vær i starten, på slutten regnet det litt. Men det var godt og varmt.

Etter mange ukers ferie og fjellturer i snaufjellet, samt ved sjøen, var det rart å komme til "Svilandsmidtlinja" (grusveien) og se all vegetasjonen/gresset/trærne mm opp igjennom løypa... Det var rene "jungelen", følte jeg...
Vi hadde ikke rundert siden 17 juni ;-). Jeg var nok ennå i feriemodus, for jeg hadde glemt å lade sambandet... så det konket jo raskt ut.. Heldigvis var de andre mer påpasselige, så jeg fikk låne samband!

Tanken var å ha en del funn, melding og rundere lengre enn 400 m. Jeg plasserte figurantene ut på forhånd på 3 ulike steder oppigjennom løypa. Vi startet med funn som gikk fint. Super melding (som vanlig) og heller ingen bittsnapping i starten (det har ikke vært bittsnapping på maaaange måneder nå - husker ikke sist faktisk..).
Så fortsatte vi med noen blindslag. Isi forsvant i "jungelen" og jeg hørte bare bjella innimellom, så tett var det. Hun gikk også gode, lange slag - skikkelig bra var det ;-)

Så fant vi andre figurant. Fortsatte videre. Tok to slag i svingen og på det andre fant hun tredjemann. Før jeg gikk på påvisning, sendte jeg de to figurantene (Nina og Ritva) fremover i løypa. Så gikk jeg for å finne Morten som lekte/belønnet Isi. Det var lettere sagt enn gjort... Å ta seg frem uti der var aldeles håpløst. I tillegg til gress høyere enn meg (føltes det ivertfall), var det noen steder masse brennenesle. Kom meg omsider fram til dem og vi gikk inn.

Så var det igjen noen flotte blindslag før hun fant først Ritva, så etter flere blindslag, også Nina. Nå ble Morten og Ritva sendt fremover. Ritva på haugen og Morten ned mot 600 m. Slaget på Nina, oppe ved der veien deler seg, var også supert. Hun dro sinnsykt langt frem og var høyt oppe i skråningen før hun fikk ferten av Nina.
Lot Isi bade i pytter og bekken på vei innover mot midtlinja. Noen ganger gjorde jeg det også før jeg sendte henne, siden bekken et stykke, er like ved midtlinja. Det var nok lurt, det var varmt og jeg unngikk at hun stoppet for å bade når hun søkte. Hadde også gitt henne vann hjemme før vi reiste i morges. Kun en gang hørte jeg at hun var i bekken på vei ut, men hun løp bare videre ut etterpå. På vei inn med melding stoppet hun ikke for å bade heldigvis, det pleier hun heller ikke å gjøre ;-)
Vi fortsatte og Isi løp fint opp på haugen og fant Ritva. Vi fortsatte noen blindslag og på ca 600 m fant hun Morten.
Helt til slutt gjorde jeg noe jeg aldri pleier å gjøre. En figurant ble sendt ut på andre sidenog jeg ba om påvirkning - et klapp. Bruker jo aldri påvirkning lengre, hun går bra uten, men fikk et "innfall" eller noe slikt, der og da ;-)


Andre økt: Vi runderte samme veien, opp gjennom "jungelen" og Isi fikk funn på omtrent hvert utslag og gikk rett i belønning. Ikke langt, ca 300 m. Variasjon er jo greit og jeg hadde faktisk ikke tenkt på hva jeg skulle gjøre andre økta... Skylder på at jeg er i feriemodus fremdeles :-)

Men det var godt å være igang med skikkelig trening igjen etter 6 ukers treningspause (bortsett fra de 5-6 gamle spora vi har gått i ferien da..).

2 kommentarer:

Sonja sa...

Gøy når ting flyter og ting går bra. Sånn er det når grunnlaget er godt og man har flat ;p

Tone sa...

Ja, Sonja. Det er skikkelig gøy liksom å "høste" tidligere tiders "terping" og trening ;-)
Og spesielt gøy å ha flat selvfølgelig ;-P