torsdag 13. august 2009

Rundering i Vigreskogen og skogens konge på besøk

Onsdag kveld var det rundering i Vigreskogen. Vi var 9 stk (inkludert Henning fra Hordaland) og delte oss i to grupper.
Isi og jeg runderte i den lange (og tette og våte...) løypa, sammen med John, Kai Erik og Nina.

Det var opphold da vi begynte og ca 16 grader, ganske fint og jeg kledde meg deretter selv om det var noen mørkere skyer rundt forbi. Da det var min tur kom det en kraftig regnbyge så jeg ble en smule våt... men det var jo ganske varmt så jeg led ingen nød.

Isi gikk ca 500 m. Slik var opplegget: b, b, f, b, b, b, b, b, b, f, f, b, b, b, f, f, f.
Det gikk veldig bra. Isi hadde fine og lange slag, oftest med fremdrift. Sendte henne på ny to ganger der jeg synes hun gikk litt kort/skrådde for fort.
På siste funnet fikk vi en uventet utfordring. Jeg var ute på påvisning og Kai Erik fikk Nina på plass som siste figurant. Da ser han plutselig en ELG.... løpe forbi ca 30-40 m fra midtlinja. Vi har sett mye rådyr i denne skogen, men elg... aldri!
Da jeg kom inn og stilte Isi opp, fortalte Kai Erik om elgen.
Hmm... Isi har ikke brydd seg om rådyrfert her tidligere, men et så ferskt elgspor... Skulle jeg "safe" og gi en påvirkning eller "gamble" på at det gikk bra??
Jeg satset på at det gikk bra og gav beskjed til Nina om at hvis Isi kom rett til henne og ignorerte elgsporet, så skulle hun få gå rett i lek.
Og som jeg trodde, Isi løp rett ut og fant Nina. Jeg kunne ikke engang se at hun oppdaget/sjekket elgsporet... Rett i "godbitposen" som Nina hadde med seg - FLINK JENTE!!!

Ingen kommentarer: