mandag 17. august 2009

Gammelt og vanskelig spor på en mandag

I går, søndag, var Gro og jeg på tur på Sviland. Jeg ba Gro legge ut et spor til meg som skulle gåes etter jobb mandag.
Jeg reiste til Sviland mandag ettermiddag og da hadde det gått 25 timer siden Gro la ut sporet. Det hadde regnet mye søndag ettermiddag og kveld, så jeg lurte litt på hvor vanskelig dette ville bli.
Det var ingen startgjenstand å få fert fra men jeg fant sløyfa Gro hadde hengt opp og Isi satte nesen nedi og durte avgårde... Det var litt vel raskt til å være et 25 timers gammelt spor syntes jeg og da vi kom ut til grusveien regnet jeg med at det var et annet spor vi hadde fulgt. Jeg ville da krysse over terrenget og gikk i en bue utenom det aller tetteste og inn mot grusveien på andre siden. Etter et lite stykke finner Isi spor og så finner vi en gjenstand!!!
Isi fortsetter og det er vanskelig. Hun må stadig sirkle og sirkle. Vi kommer oss videre i sakte tempo... Hun finner en gjenstand til. Så går hun av sporet og opp mot grusveien på oversiden. Ser at nå er hun ikke på spor lenger og vi krysser nedover igjen. Hun må ha gått over sporet to ganger mens vi krysser, uten å klare å fange det opp.
Ser på sporloggen av vi et stykke har samme retning som sporet og det er ikke mer enn 5-10 m mellom sporlegger og der jeg går. Det kan hende Isi var på spor da og at gpsène viser litt feil, det skjer jo inni den tette skogen. Uansett så var sporadferden vag og ikke veldig tydelig. Jeg hadde her sluppet lina fordi hun hang seg opp i trær hele tiden fordi hun sirklet og sirklet. Og dermed gikk jeg heller ikke helt nøyaktig etter Isi. Så ser jeg plutselig en mer markert sporadferd igjen, slik den er på så gamle spor...JIPPI!!!
Vi går et lite stykke (ca 100 m) og så finner hun slutten!!! BRA JOBBA!

Gro brukte 16 minutter på de 500 m sporet var og jeg brukte 40 minutter.... Så dette var vanskelig men syntes Isi løste en vanskelig oppgave ganske bra til slutt. Ble litt mer fornøyd faktisk når jeg fikk se sporloggen og så at hun sannsynligvis var på spor der jeg slapp lina og ivertfall de siste 100 metrene :-)

Her er loggen. Gro er rød jeg er gul:


2 kommentarer:

Gro sa...

Ikke verst det der, nei. utrolig at de klarer kjenne noe lukt etter så mange timer og med regn, regn regn....

Bra jobba!!

Tone sa...

ja, noe lukt må det jo være igjen... Men, tenk, jeg brukte 40 minutt, og du la ut sporet på 16 minutter...
Trodde nesten ikke "mine egne øyne" da jeg så hvor lang tid vi hadde brukt. Når jeg var igang merket jeg liksom ikke at tiden gikk :-)