torsdag 14. januar 2010

Isi har hypotyreose....

Så var svaret på blodprøven kommet. Isi har hypotyreose :-(

Det vil si at hun produserer for lite av hormonet tyroksin i kroppen. Det fører til flere symptomer, bl.a blir hundene slakkere og orker ikke så mye. Det har jeg jo sett på Isi i løpet av 2009. De får ofte pelsforandring/håravfall og blir "varmekjære". Isi har jo hatt endel pelsforandring som vi (jeg og veterinærer) tidligere trodde var knyttet til livmoroperasjonen. Har jo sett at hun lettere fryser og liker å ligge varmt, men har tenkt at det var pga lite pels/underull. Har jo bl.a ikke villet hatt henne ute i bilen om natta... (kurs/samlinger).

Ikke rart høstens prøver og trening var av varierende kvalitet...
Det positive er at hun nå får medisin som tilfører tyroksin til kroppen og prognosene er gode for at hun blir like god som "ny" :-)

Her er noen artikkler som beskriver det fint.
Artikkel 1
Artikkel 2
Artikkel 3

3 kommentarer:

Gro sa...

Ja, det forklarer jo mye. Hun må jo ha hatt det en stund også, med tanke på pelsforandringene.
Stakkars, godt du sjekket det nå, og bra det finnes medisin iallefall.

Krissi sa...

Det var godt du fikk en forklaring på hvorfor Isi har vært slik hun har vært. Får håpe at medisiner får henne kjapt tilbake i god-formen igjen!

Tone sa...

Tablettene skal visst begynne å virke ganske raskt. Må ta jevnlige blodprøver og følge med på adferden (om hun blir mer hyper). Da må dosen justeres.
Får bare ikke håpe at stoppene i runderingen, er noe som nå har "lagt seg på repetoaret"...
Når jeg starter runderingstreningen igjen, er det sikkert lurt å ta det litt gradvis, og nærmest "bygge opp" runderingen igjen, nesten fra scratch. Regner med at det ikke vil ta så lang tid, vi får se :-)