tirsdag 5. januar 2010

Årets første leteaksjon og dyrlegebesøk

Mandag kveld i 22 tiden, ringte Paul og lurte på om jeg ville være i ko under en leteaksjon på Jåttå. Det er jo greit å kunne hjelpe til, selv om Isi ikke får være med å søke igjen før hun har bestått prøvene. Og å ha en hundefaglig i ko er viktig, men noe vi ikke alltid får til.

Det var en eldre mann på 82 år, som var savnet fra sin bolig ved Jåttåvågen/Viking stadion.
Det var møtt opp mye folk/fotmannskaper og 6 av våre ekvipasjer stilte opp :-)
Det var kaldt ute, men heldigvis var Rovernes KO brakke på plass. Der fikk jeg greie kart/gatekart i farger og politiet viste hvor de ønsket hundene ut i søk. Det ble først og fremst søkt langs sjøkanten fra Jåttå og nordover mot Vaulen, samt sørover til Frøystad gård.

Etter litt over 1 time kom mannen selv tilrette i god behold. Jeg var hjemme igjen litt før kl 01.00 så det ble en litt kortere natt enn planlagt.
Stavanger Aftenblad skriver litt.

Tirsdag hadde Isi time hos dyrlegen. Det ble tatt blodprøver for om mulig å finne ut noe om hvorfor hun fungerer dårligere på trening/prøver nå enn tidligere. De vanlige rutineblodprøvene (nyrer, lever osv) var helt fine. Det ble også sendt inn prøver for å se om det kan være tyroksinmangel. Det hadde også Pia og også på henne gikk det ut over treningskapasiteten. De orker mindre, rett og slett. Svaret får jeg ikke før om 1-2 uker.
Snakket også litt med dyrlegen om en "knikkelyd" hun har i leddene på bakbeina når hun reiser seg. Det har hun hatt lenge men det har ikke vært noe halting mm så jeg har ikke tenkt så mye på det før nå. Hun var jo uheldig i et års alderen, og falt rett ned ca 3 m... Der og da gikk det utrolig bra, kun et skrubbsår på nesa. Ikke noen halting eller andre ting. Men om det fallet kan gi noen "senvirkninger" aner jo ingen. Hun er også tidligere røntget i ryggen, nettopp for å se om det noen år etterpå var noen endring, det var det ikke. Ryggen er veldig fin uten tegn til forkalkninger. men om det kan være lite/dårlig leddveske/"smurning" av ledda, så er jo det vanskelig å finne ut av. Men jeg fikk anbefalt å gi henne glucosamin ( Seraquin). Det anbefalte dyrlegen, nesten uansett, pga forebygging, når hunder blir litt eldre og/eller jobber hardt. Isi blir jo 7 år i mars så det skader uansett ikke.

I tillegg gir jeg henne Dog vitality. En omega 3 olje og et pulver for mage/tarm/bedre opptak av næring/vitalitet og maksimal ytelse, mm.

Jeg skal uansett ikke trene rundering før jeg vet svaret på blodprøvene ang tyroksinmangel eller ei. Og spor er det nesten umulig å trene nå i all snøen, så det ser ut til å bli en litt lengre treningspause enn jeg hadde tenkt :-)

Ingen kommentarer: