torsdag 15. april 2010

Utfordrende meldingstrening en onsdagskveld

Bina (Ninas hund) kommer med melding:

Onsdag kveld var lag 2 på Sviland. Det var et nydelig vær. 14 grader da vi startet og en fin trekk fra vest. Litt utpå kvelden ble det noe kaldere...brrrr.. kun 4 grader da vi kjørte hjem i 21.30 tiden. Vi var 5 stk denne kvelden og alle ville rundere.

Her er noen figuranter på vei inn til midtlinja. Ronny og Trond Arve var gående/snakkende figuranter for Bina. De slapp "jabbå laus" og snakket og snakket så vi hørte dem helt inn på midtlinja.... he..he..:


Ronny leker med Bertil, som en liten oppvarming. Bertil fikk trent endel på å løpe over bekken (til figuranten) i dag, noe han ble bedre og bedre til, knallbra jobba:

Ritva og Bizzo er i gang og hadde en bra rundering:

Jeg ville ha en økt med melding på ulike typer figuranter, gjerne litt utfordrende, og det ble det...
Startet med funn av Trond Arve. Han var en ganske vanlig figurant. Så funn av Nina som skulle spise og friste Isi med mat.... Nina ble utstyrt med kjeks og godbiter. Da Isi kom satt Nina og fristet henne, "se her du... mmmm... denne var god". Men Isi så ikke på kjeksen engang...!!!!! (er det mulig med den matglade hunden...?). Rask og fin melding, utrolig bra!!!

Neste funn var en vanlig gående mann - ingen problem med det, var helt inntil før hun meldte. Så var Nina en "lykkelig og glad" figurant som likte hunder. Da Isi kom var hun smørblid "Nææææmen for en fin hund...osv". Her brukte Isi litt tid før melding. Hun tok bittet, men stoppet opp da Nina begynte å godsnakke, spyttet bittet ut, tok kontakt med Nina, tok bittet på nytt og løp så inn. Hun syntes nok det minnet mye om "rett i lek" opplegget. Men da det ikke ble noe særlig lek eller mat, tok hun bittet og returnerte, veldig bra!

Så var det vel noen blindslag før hun fant Nina på ny. Nå var Nina "redd for hund" figurant...
"Gå vekk... ÆÆÆÆ... Hjelp.. osv", mens hun hoppet rundt. Isi ble nok litt overasket, hun satte seg bare rett ned og kikket på Nina: ("hva feiler det deg nå da tro...?). Men så meldte hun - KNALLBRA!!! Og jeg merket ingen reservasjon i påvisningen - som en rakkett ut for belønning og nå var Nina heldigvis normal igjen :-)). Fin og rask avreagering etter et litt "utfordrende" funn.

Så fant hun Ritva som hadde gjemt seg skikkelig godt inni/under en tett busk. Løp først forbi men fikk ferten litt bak henne og jobbet seg fint inntil og meldte.

Her sitter Ritva inni busken og belønner Isi:

Til slutt var planen å finne Ronny, som tålmodig hadde ventet oppe i et tre like ved midtlinja. Da han ble utplassert der, var det en fin trekk oppover midtlinja, så jeg regnet med at hun ville få ham på vei over den, like ovenfor treet.

Ronny ventet tålmodig i treet:
Da vi kom opp dit, var imidlertid den trekken borte vekk... hun fikk ham ikke. Jeg gikk i en god bue rundt treet - ingenting... sendte henne mot treet - ingenting...
Til slutt lagde Ronny lyd og hun fòr til skogs, en runde, en runde til... hun hadde jo hørt noen men fikk overhode ikke hjelp av ferten fra Ronny, som sannsynligvis steg rett til værs.

Her er Isi like under treet, men får ikke ferten av Ronny:

Til slutt måtte han gi lyd når hun stod nesten rett ved treet, da kikket hun opp, tok bittet og kom inn, selv om jeg stod bare 10 m vekke, flott melding.
Du var knallflink Ronny, som så tålmodig og rolig, satt der oppe både lenge og vel, og så ble du egentlig ikke funnet engang...

Testet ut noen funksjoner på kameraet. Litt kult bilde egentlig?
Litt kry når jeg får til sånne spesielle ting med det lille kameraet....

Her er Nina prøvekanin (eller hund):

Daisy (Ronnys hund) i farta.
De hadde en god rundering i dag og var i kjempeform:

Ingen kommentarer: