onsdag 25. mai 2011

GonnaB helg på Tjørn

I helga som var, hadde dioet samling for B ekvipasjene som skal ta ukas arbeid A i år, samt for de som skal ta 1Re. I tillegg legger de selv opp ulike treninger og oppgaver for hverandre her hjemme. Dette har vi gjort i flere år nå (3?), som en forberedelse til ukas arbeid. Tidligere erfaringer har vist at dette er meget nyttig trening før hovedkurset/ukas arbeid.
Kaare og jeg var instruktører. Jeg dro opp fredag ettermiddag og etter å ha fått varmen i hytta + fått orden på vannet... så la jeg og Isi ut på tur. Det var et ufyselig vær... tåket, regn og vind, skulle nesten si "as usual".. :-/
Underveis på turen la jeg ut spor til Kaare og meg, som vi skulle ta om lørdagen. Isi fikk flere gamle spor i løpet av helga, det blir nok et eget blogginnlegg senere.
Jeg forberdte også lørdagens case for deltakerne. La ut to spor fra ei hytte i nærheten. Viktig at slike sporøvelser av og til blir realistiske ift alder på spora.
Deltakerne som kom senere var Anders, Kent, Kjetil, Ronny og Krissi (1Re).

Fredag kveld pratet vi litt omkring dette med oppsøk fra fast punkt (hytte, sykkel, sekk ol) og sikkert om litt annet også.

Lørdagen kom og været var meget bedre :-))   Oppholdsvær og lite vind. Tror til og med at sola tittet fram litt innimellom, men det er ganske kaldt for årstiden. Men kjekt vær å trene i.

Casen lørdag var at et ektepar var forsvunnet fra ei hytte som lå for seg selv litt innpå fjellet. Ingen visste akkuratt når de forsvant.
Gjengen satte seg og planla søket og så ble planen iverksatt. Krissi vil nok skrive litt om hva de gjorde i bloggen sin, etterhvert. Det var artig å se på ekvipasjene og de gjorde en flott jobb. Sporene var ca 17 timer gamle, så det var et realistisk opplegg. Det gikk to spor fra hytta og begge ble markert av hund og etter litt veiledning, kom de seg avgårde på de to sporene, og begge de "savna" ble funnet etter kort tid.

Snart klar for litt action:


Kjetil og Joppe tok første runde rundt hytta: 

Kent og Shiba tok neste runde. Her henger de opp sløyfe ved den ene sporutgangen:

Begge sporene ble funnet og etter litt mer planlegging, blir de enige om hvem som går sporene sammen. 

 Kent og Krissi tar det ene sporet, her er de på vei dit markeringen var:

Kjetil, Ronny og Anders tok det andre:


Etter lunsj hadde Kaare laget en ny kjekk sporoppgave. En mann var savnet etter en fjelltur. Bilen hans var observert og det ble på nytt tatt sporoppsøk, først rundt bilen og så langs veien. Sporet ble funnet og 4 stk la ut på en laaaang tur. Krissi var i ko. Sporet var ca 4 km og det tok noen timer før den "savna" var funnet. Terrenget er ulendt og det gikk tildels ganske bratt oppover.

Her får gjengen info fra Kaare, det noteres flittig:

Framme ved oppsøksområdet:

Ronny tar et oppsøk rundt bilen:

Og så på ene siden av veien:

Anders søker lengre opp og finner sporet:

Her legger de i vei, sistemann over haugen:


Lørdag kveld hadde Kaare litt info omkring dette med teigsøk og flere bidro til erfaringsutveksling og diskusjon - bra!

Søndag hadde vi fått litt hjelp. Gro Elin kom for å være i ko. Hun hadde med seg sin søster og nevø på 13 år som skulle være figuranter - veldig bra!!! Bjørn kom også for å hjelpe oss så da hadde vi tre figuranter, to av dem ukjente for hundene. I tillegg hjalp Aud oss, til tross for at hun var syk (og hadde brullupsdag - GRATULERER AUD og KAARE)!
Flott at flere stiller opp på slike opplegg, både eksterne og interne figuranter, tusen takk!

Teiger utdeles:

Teigene ble tegnet som sporlogger på pcèn:

Siste sjekk:

Casen var at en speiderfamilie på 3 (mor, far og gutt)  hadde forsvunnet fra hytta "vår". Her var også fullt av andre speidere som hadde "vaset rundt", så her var det ikke oppsøk for å finne spor, som var effektivt.
Gro Elin og Kent var i ko og de lagde teiger som ble lagt over på ekvipasjenes gpsèr og så startet ekvipasjene med teigsøk.
"Familien`s" fiskestenger var ikke i hytta, så priosøkeområde var rundt/i nærheten av endel vann i området rundt hytta.
Første funn kom ganske raskt (etter ca 1 time). De to neste tok det litt lengre tid å finne, men det gikk bra til slutt og de holdt seg innafor rammen for øvelsen.
Håper de som var med hadde utbytte av oppleggene og at de nå stiller sterkere på ukas arbeid på hovedkurs i år. Masse lykke til alle sammen!!!!
En kjekk helg gikk mot slutten og når Bjørn tar utvaskingen er alt helt topp, takk for ei koselig helg!!!!

Flere bilder her. 
Bildevisning :Ingen kommentarer: