søndag 1. mai 2011

En travel helg med dømming, litt trening og utsjekking av mulig nytt terreng

Lørdag var det klart for dømming av A prøver her i dioet. Det var en varm dag, kanskje litt vel varmt for de firbeinte? Hele 18 grader i skyggen og betydelig mer i sola.

En stor gratulasjon til Kai Erik med Clara som bestod A runderingen, og til Steffen med Betzy som bestod sporet. Bra jobba i varmen.
Kai Erik og Clara:
Foto Kaare

Snart klare for spor:
Foto Kaare

I gang på sporet:
Foto Kaare

Her er Steffen og Betzy igang med oppsøket:
Foto Kaare

En liten pause i varmen:
Det ble tid til en liten treningsøkt med Isi også, mellom "slaga". Vi var i Vatneleiren og her er flere gøyale utfordringer ift terreng og andre "innstallasjoner".
Fikk to figuranter, Kaare og Steffen, til å legge seg oppe i noen bratte skråninger. Sendte først opp på Steffen. Første slaget ble litt skeivt så hun fant ham ikke. Neste slag gikk bra og hun meldte fint på ham.
Så opp og finne Kaare. Sendte ut og hun løp oppover bakken og over en kant, så at halen logret...der var Kaare. Men hun kom inn uten melding...!  Første gang dette har skjedd, bortsett fra en gang da hun ikke fikk tak i bittet. Kaare fortalte at hun hadde blirr veldig fokusert på noe på bakken (mus el lign?) og så bare løpt inn. Legger det "bak øret", men hvis det bare sjer en gang, anser jeg det som et arbeidsuhell. Skjer det flere ganger må noe gjøres, så vi får se. Er ikke særlig bekymret når hun i en alder av 8 år, for første gang ikke melder, når hun skal.
Da hun kom innover uten melding sprang hun raskt ut igjen og på toppen av skråningen tok hun bittet. Det var et stykke fra Kaare, men hun husket nok hvor han var. Men jeg ville at hun skulle melde en gang til, helt inne hos ham. Det gjorde hun på neste utslag.
Jeg plasserte Steffen ut igjen, for jeg ville avslutte med et helt velykket slag. Han gikk opp en bakketopp og denne gangen gikk alt som smurt. Fin melding og Isi løp lett opp bakkene :-)

Isi melder på Kaare, stilig å få tatt bildet akkuratt i det hun bøyer nakken for å ta bittet:
Foto Kaare

Foto Kaare

Påvisning:
Foto Kaare

I denne leiren er det også en testbane som HV og politiet bruker. Da vi befarte området i uka, gikk vi forbi de der trefigurene som har malt på "skumle" fjes. Isi trodde det var et menneske og løp logrende bortover. Da hun var helt nærme og det ikke var noen menneskelukt så hun helt overasket ut...
Lørdag la jeg et feltsøk blandt de figurene og det gikk fint. Isi fant 4 av 5 gjenstander og jobbet bra, til tross for at jeg vtror noen hadde vært å trent like i nærheten....

Søndag:

Krissi og jeg var å sjekket ut en skog på Jæren, "Sveineskogen". Den ligger et stykke bak Åna kretsfengsel. Vi får se om vi tar den i bruk litt senere. Det var veldig tett med trær og mye greiner og sånn... men tror den er ok for litt runderingstrening etterhvert. Litt bilder fra skogen:

En harelabb...?

 Stor parkeringsplass:

Stor skog, barnålbunn og hogstfelt

Ei aktuell løype:

Veien inn fra Nærbø:

Ingen kommentarer: