torsdag 19. mai 2011

Meldingsmomenter i Vigreskogen

Onsdag kveld var vi i Vigreskogen. Jeg ville trene meldingsmomenter med Isi. Dioet har kjøpt ballutkaster og den ville jeg bruke ved belønning av jakken. La også ut en termos, en figurant i et tre og Ghita som spisende/"sølende" figurant.... Ja, Ghita skulle altså spise og hun fikk med seg en turbarkjeks, og hun skulle "tilfeldigvis" miste litt når Isi kom, sånn at Isi ble distrahert.

Det ble "lilleskogen" i dag og Isi startet med et blindslag, så funn av "spisende figurant". Det gikk flott, hun spiste biten som ramlet ned, men meldte så og kom inn.

Isi fant og meldte fint på en spisende Ghita:

Så ble det flott melding på figuranten i treet. Isi hadde kommet rett til treet og kikket opp før hun meldte :-)

Så noen blindslag før hun fikk ferten av jakken. Der var ballutløseren gjemt også. Nå gjalt det å time det godt sånn at Isi fikk øye på ballen som spretter opp akkuratt i rett øyeblikk. Og rett øyeblikk er når hun har fokus og løper utover. Det gikk flott. Hun startet påvisingen i godt tempo, med lina på, og som vanlig ved gjenstander, stoppet hun etter litt og titter på meg... Hun vet jo godt at belønningen kommer fra meg... Jeg stoppet også og Isi startet å løpe utover igjen. Akkuratt da trykket jeg og ballen hoppet opp!!!  Isi skjøt fart og hentet ballen - perfekt!!!

Her ligger jumperen med ballutløseren gjemt under:

Så var det bare termosen igjen. Først kom hun på feil side av den ift vinden, så jeg sendte på nytt og gikk også litt på skrå bakover ut i terrenget for å kunne se hva som skjedde. Etpar ganger løp hun utover, men på feil side. En plasttermos som ikke er tatt i på ukesvis lukter nok ikke mye, men da hun kom på rett side slo hun på den og meldte. Her var jo ingen ballutløser, så jeg kastet ballen fra lommen min. Men selvsagt så snudde Isi seg litt akkuratt da så hun så ikke det flotte kastet mitt..... :-/   Jeg løp utover med henne og kastet godbiter på termosen og hentet ballen. Tror jeg skal fokusere på slike gjenstander der jeg kan få lagt noe over ballutløseren, for å få bedre fokus og påvisning ved gjenstandene.

Isi spiser godbiter som ble kastet ved termosen:

Etter at vi var ferdige fikk jeg og Ola lyst å prøve ballutløseren en gang til. La ut jumperen og utløseren og hentet Isi. Nå var vi bare på marka rett ved huset. Isi var knallklar og gira.... og jeg sender henne utover. Hun  får ferten av jakken og hva gjør hun.....?  Joda hun kommer så flott bærende på den....  Litt for gira var hun kanskje?  Lot Ola prøve og da det var min tur litt senere gikk jeg først inn i skogen og tok et par runderingsslag for å få ut litt "steam"... Så runderte vi liksom utover mot marka og hun fikk ferten av jumperen. Nå var det finfin melding og perfekt ballutløsning.... om jeg må si det selv :-)  Isi hadde flott fokus utover hele påvisningen og jeg trykket på knappen da Isi var ca 20 m fra i fullt firsprang! Hun så ballen som spratt opp, men den landet litt bak i det høye graset, så hun måtte lete litt før hun fant den.

Vet ikke om avstanden er for stor til at man ser ballen som spretter opp:

Ingen kommentarer: