onsdag 4. juli 2012

Sommerferie og litt hundetrening

Har nå vært ca 1 uke på ferie på hytta vår på Helgøy, ved Helgøysund, i Ryfylke. Været var bra de første dagene, dvs onsdag og torsdag. Men etterpå har det vært litt mer vekslende. Endel solgløtt men også mye regn...

Nydelig vær da vi reiste inn onsdag:


Helgøysund, eller "Kaien"  som vi kaller det.
Bildet er tatt fra brua fra Helgøy til Nord Talgje, 
her ligger butikken, kiosken og Helgøysund Marina:

Hundene venter tålmodig mens vi handler:
Safi, Isi og Maja

En nydelig dag:

Tur bak hytta. Isi er uti vannet, noe hun gjør mange ganger hver dag:

Utsikten fra Kongehaugen mot Finnøy:

En herlig frokost i det grønne:

Grilling om kvelden:


Hundetrening:
Vi har fått lagt inn litt trening av hundene også. Det er greit å ha noe å gjøre når været ikke er det beste.
En dag hadde vi litt overværstrening. Vi tok ut to områder og Gro gikk for å gjemme seg for Isi. Mitt område var det mye eienerbusker i, samt endel hauger, svaberg og mye tett busk/trær...Etter ca 20 minutt i søk, som bestod av overvær og enkeltslag av rundering der vi hadde vinden "feil" ift oss, var hun vekk en god stund. 

Hun hadde funnet Gro, tok bittet  og løp avgårde.Men da hun kom til meg hadde hun ikke bitt i munnen så da hun løp ut igjen ante jeg at hun ivertfall jobbet med noe. Gro begynte å rope (for hun belønte) og jeg gikk etter lyden... 
Det er svært sjelden (2 ganger på 9 år...) at Isi ikke kommer inn til meg med bittet (sist var også da hun hadde funnet Gro på Tjørn...), og jeg lurte på om det kunne ha blitt "revet" ut av munnen hennes i det tette einerbuskaset - hun måtte passere for å komme til meg. 
Det som var dumt var at vi ikke hadde avtalt at påvisningslina skulle være på når hun løper på påvisning, og vi hadde ikke radioer. Det er lurt å huske på når vi ikke har radio.
Uansett så hadde hun nok meldt på nytt hvis Gro ikke hadde belønnet, men vi bestemte oss for å la Isi få et funn til for å sjekke om det da ble noe kluss.


 Her er teigsøket, rødt er områdebegrensing og gult er min sporlogg.
Isi har jo dekket et større område:


Etterpå la Gro seg på terrassen til nabohytta, "Stenahyttå". Isi fikk ferten av henne på en haug etpar hundre meter vekk, løp nedover mot stranden, over et ødelagt gjerde og inn på hytteeiendommen. Hun løp rundt hytta og til slutt kom hun helt opp til Gro på terrassen. Hun fikk først en godbit, for å ha kommet helt inntil henne, så tok hun bittet. Nå holdt hun fint helt inntil meg, og jeg hadde gjemt meg litt slik at hun ikke fant meg med en gang. 

Her har Isi løpt avgårde ned mot hytta. Kan ike se henne pga alle trærne:

Tilbake med melding:

Belønning:


Jeg var også figurant for søte Maja, før vi tok andre runden med Isi. Gro hadde bare fått en liten teig og visste ikke hvor jeg var. Men Maja fikk ferten av meg og løp fint avgårde. Hun "fant" ikke trappa opp på terrassen med en gang, og satt nedenfor og bjeffet/halsmelding!!!

Maja halser og ser etter Gro:

Til slutt finner hun åpningen, som dekkes av en stor busk... og kommer opp til meg:


Sportrening:
Gammelt spor: Jeg gikk en kveldstur med to av hundene  en dag og kom plutselig på at jeg kunne jo gå et spor her mens jeg gikk. Hang opp ei sløyfe og gikk videre. Hadde verken gjenstander eller slutt, men det fikk vi ordne siden. Sporet var tenkt at Isi skulle gå dagen etterpå. Det hadde da ligget i ca 20 timer. Tok med belønning som jeg tenkte å kaste til henne ved sluttsløyfa. Det gikk veldig bra, både med sporet og med kastingen av slutten.


Ferskt spor: En annen dag gikk Gro og jeg spor for hverandre, det var en skikkelig "øsepøsedag", så vi var ikke ute og la spora før i 16 tiden... Greit med litt sløvedager, boklesing og titting ut på regnet, men når det regner flere dager i strekk blir det litt kjedelig. 
Det er jo ikke så stort område her, så vi lurte litt på hvordan få lagt ut 2 spor og samtidig ha et område vi kunne gå tur i... Men til slutt klarte vi å dele områdene og det er kjekt med kartverktøy der vi på pcèn (Gps programmet Mapsource) kan "ringe inn" områdene vi går spor i. Så overføres det til gpsène og da kan vi passe på at vi ikke går inn i hverandres områder.

Mitt spor ble ca 800 m og lå i ca 2 timer før vi gikk det. Isi fant alle 5 gjenstandene og slutten.Sporet gikk over "stokk og stein", inn på naboens hyttetomt, ut på "kutråkket" sti, også ut på "Rådyrmarka", der jeg hadde sett rådyr da jeg la spor for Gro.Her er sporloggen: Gro sporlegger er blå og jeg og Isi har grønn logg:


Hundene koser seg hver dag:

Full rulle innimellom, og så rett i sjøen etterpå... (Isi ivertfall):


Det er enkel standart på hytta. På bildet under vasker vi opp i baljen og pumper kaldt vann fra brønnen. 
Varmt vann varmes på en toplates hybelkomfyr...  
Etter noen dager her, setter ivertfall jeg mer pris på dagliglivets goder slik vi har det hjemme, slik som varmt vann i springen, dusj og do...

Isi sover godt om kvelden:

Men går noen ut, er hun klar til litt lek og morro...

Vi står på brygga og venter på...

Nytt kjøleskap!!!
Først i bil, så i båt og til slutt i trillebår:

Blåbær er godt, og Isi spiser rett fra busken, her er vi ute på tur:


1 kommentar:

Liv Vihovde sa...

Ser ut som dere har hatt en kjekk ferie, både du og Isi ! Detter herlig å leve litt primitivt innimellom. Da skrus tempoet automatisk ned :) Fortsatt god ferie!