fredag 24. januar 2014

Overvær på Orrestranden en stormfull kveld...

Vinden gir seg ikke... Det er bikkjekaldt, men heldigvis ikke snø. Da hadde det virkelig fokka seg til.

Men ut på trening "må" vi jo. Har avogtil lurt på om vi i NRH er litt gale...

Orrestranden, kjekt overværssted. Med sanddyner, vind, sandhauger, vind, langstrakte strender, vind, sand i øynene, nevnte jeg vind... det blåste nesten STORM!!! Og vondt i øyet dagen etterpå, sand og vind, ingen god kombinasjon. Fant sand på de rareste steder da jeg kom hjem...

Emma likte seg ivertfall! Isi fikk bare en luftetur eller 3 denne kalde kvelden...

 John, Frode og Kjell Ove gikk ut for å gjemme seg. Jeg visste ikke hvor de var. Da vi startet fòr Emma oppover stien i en sinnsyk fart. Det var der Gry og jeg + Cecilie hadde gått da de søkte. Men etter ca 1 minutt for hun utover i terrenget og etter et minutt eller to var førstemann, John, funnet!
Så gikk vi tilbake til nordlige ytterbegrensing og fulgte stien videre opp mot kammen. Morro og se lysene til Emma i mørket, der hun løper oppover.

Emma vet godt hva hun skal gjøre og løper selvstendig på lang avstand fra meg. Etter farten å dømme synes hun dette er råkult!!!
Etter få minutter til forsvinner lyset, så ser vi det igjen oppå en haug, før det forsvinner igjen. Vi går litt innover i terrenget og får etterhvert beskjed på radioen at hun har funnet Frode. Han lå helt i andre enden av teigen, nesten inne ved "treplankestien". Så dette var det lengste overværet til Emma denne kvelden. Da jeg målte på Mapsource var det ca 250 m.

Går så på skrå tilbake mot kanten ved stranda og følger denne et stykke. Tredje figurant fikk hun overværet av mens vi beveger oss bortover kammen. Vi brukte tilsammen ca 15 minutt, og gikk ca 800 m, så dette gikk unna, kan man si. Effektivt søk! Emma er så rask og følger opp fert på lang avstand. Er så fornøyd med den lille snuppa! Det blir gøy å trene denne superhunden videre på hennes vei mot en godkjent redningshund! Det er ivertfall ikke hunden dette skal stå på... :-P

Veldig kjekk økt og trening. Alle hundene var så flinke, så selv om det var kaldt så var det knallgøy!Ingen kommentarer: