fredag 28. februar 2014

Blindslag

Onsdag kveld var det rundering på programmet. Lag 2 var på Dale og en fin kveld var det.

Jeg var tidlig ute og fikk trent litt gjenstandapportering i både spor og felt før vi startet treningen. Har litt treningsabstinenser siden jeg ikke har trent så mye mens jeg var syk/slakk i 2-3 uker...

Jeg trente på å apportere gjenstander på mandagen også, eller var det tirsdagen...  :-P
Først etpar 2-3 meters spor med en ggjenstand i slutten og ikke spor videre, 
så et på ca 50 m og med 8-9 gjenstander:

Her finner hun omsider en "vanskelig" gjenstand, som jeg la oppå en stein:


Og her er onsdagens gjenstandsapportering i sporet:

Samt et feltsøk/korridor med 2 gjenstander + (med forstyrrelser (Gry og Silja) men det gikk fint - hun ville heller søke enn å leke:


Det var blitt mørkt da det var vår tur, men mørket har aldri vært noe problem. Vi har rundert i mørket hele høsten...I dag ville jeg ha to planlagte blindslag. Emma har hatt blindslag tidligere også, både planlagte og selvfølgelig uplanlagte. Denne gangen ville jeg ha blindslag på første slaget og så et "lett" funn på andre siden.  Det er første gang hun har et blindslag på første slag. ivertfall et planlagt et... det kan hende at hun tidligere ikke har funnet noen på første... det husker jeg faktisk ikke :-/

Emma fikk blindslaget på den siden med gjerde på 50 m, så hun kom ikke lengre så langt ut. Hun trakk fint framover og kom inn mot midtlinja og fòr over på andre siden og fant Gry! Ikke noe nøling eller slikt, bare rett over - herlig!

Så ble det funn, funn,funn, funn og så et nytt blindslag og så avsluttet vi med to funn!
Det gikk veldig bra! Hun hadde noen supre slag og har virkelig fått dreisen på runderingen, det er skikkelig artig! Jeg gikk ut og hentet henne hver gang denne økta. Både fordi det er greit å variere dette også og slik at figuranten på andre siden kom skikkelig på plass. Etpar ganger fikk jeg figuranten hun hadde fått belønning hos, til å bli med halveis inn, holde henne mens jeg fortsatte inn til midtlinja. Dermed ble det noen passeringer. Det ble jo også passeringer etter de to blindslaga.

Når jeg runderer nå framover, så blir det fokus på å sakte men sikkert øke antall blindslag. Påvirkning har vi slutta med forlengst. Det var kun i starten at figurantene var synlige - gradvis mer og mer i skjul  (da hun var valp og de første månedene). Nå blir det kun påvirkning hvis det er noe spesielt, et spesielt vanskelig parti/terreng, forstyrrelser eller lignende.

Litt artig å se hvordan det var da hun var valp og dette er første økta med "rundering" i mai 2013 - ca 3 mnd:
Hun hadde 10 - 12 repetisjoner/slag her. Noe som er mulig fordi hun ikke løper så mange m pr slag

Og her er en til helt fra starten:

I juni så det slik ut:

Her er hun i januar 2014, 10 måneder:


Tiilbake til nåtiden...
Men for at hun ikke skal miste troen på at det er noen der ute, er det viktig å variere hvor blindslaga kommer. Dvs at det ikke alltid er på andre slaget, eller ifm et spesielt sted i løypene. Jeg vil også variere mellom å ha blindslag og ikke, og så jevnlig øke, samtidig som jeg "går tilbake" og tar færre/ingen. Feks kan en fremdriftsplan se slik ut:
- 2 blindslag
- Kun funn
- 3 blindslag
- 1 blindslag
- 4 blindslag
- Kun funn
- 2 blindslag
- 1 blindslag
- 5 blindslag     osv - dvs øke jevnt og trutt! Blir spennende  tider framover.

Jeg har ikke tenkt så mye på når meldingen skal inn i søket. Jeg trener jo på melding utenom. Kanskje jeg vil trene på blindslag først, slik at hun lett kan rundere f.eks 400 m med kun få funn - før jeg setter melding inn i søket? Får se litt framover hvordan det blir.

Ingen kommentarer: