lørdag 1. februar 2014

Rundering i krattskogen...

Onsdag var lag 2 i Hålandskogen utenfor Ålgård. Tidligere var det ganske "krattete" her, men nå, etter all vinden som har ødelagt masse trær, var det omtrent ufremkommelig i enkelte partier.
Men det så vi jo ikke før vi begynte, så jeg startet med "speedrundering" i god tro :-D

Emma fikk ikke påvirkning på første slag, men jeg sendte henne litt for langt fra figuranten så hun kom ned til midtlinja uten å finne noen. Da sendte jeg henne litt nærmere og da fant hun Gry. Hun fikk påvirkning på andre slaget fordi det gikk noen spor rett i nærheten etter to som hadde hatt overværssøk, og hun har tendenser til å ville løpe langt for å sjekke ut om det kan være noe spennende i sporet... :-P
Påvirkning var forresten også litt vanskelig. Pga den sterke vinden hørte vi omtrent ikke noenting. tror John måtte ta et skikkelig "gaul" før Emma reagerte.

Det var vanskelig for figurantene å trekke raskt nok fram i dette terrenget, så Emma ble værende lenge hos figurantene. Hun måtte holdes og jeg hørte at hun klynket og ville inn etpar ganger, når det tok litt tid å få plassert figurantene. Men hun søkte villig vekk, selv om hun også tok ut på de sporene allikevel, på andre slaget på den siden. Hun var lenge borte og hadde nok løpt de til endes (ca 2-300 m).
Harde oppoverbakker og mye hopping over kvister gjorde at hun faktisk var ganske sliten på slutten. Vi runderte helt til endes, ikke så langt, ca 300 m, men det tok lang tid, fordi det var krattet og vanskelig å ta seg fram, både for hund og ikke minst for figurantene. Men hun jobbet allikevel bra og fant siste figurant etter en bra jobb pga at vinden var ustabil. Godt fornøyd med Emmas jobb, og ikke minst med de to figurantene, John og Gry, som virkelig fikk "kjørt seg"!!! Dette er ikke noe bra terreng å drive "speedrundering" i (funn på hvert utslag). Så når vi er her neste gang må det bli momenttrening eller spor (hvis det er blitt lyst). For min del kan vi godt droppe dette terrenget til det ev blir gjort noe med all kvistene og trærne på bakken....

Isi fikk et lite spor som jeg la da jeg luftet hundene, det gjelder å slå flere fluer i en smekk når man har med pensjonister å gjøre! Isi elsker fremdeles å få komme ut å søke litt, og det skal hun få gjøre så lenge hun orker. Bare ikke like ofte/mye som tidligere.

Emma kosejente: Man blir trøtt av å søke, og da er det godt å hvile i armkroken:

Ingen kommentarer: