søndag 29. juni 2014

Litt asfaltsporing igjen

Skal snart på 2 dagers sporkurs med Tobias og Jens fra "Scandinavian working dog institute" (SWDI) og ville for etpar uker siden se hvordan asfaltspor-formen til Emma var... Vi har jo gått "over til" sporing i vegetasjon og de siste månedene har det blitt mest runderings - og meldingstrening.

Det var lurt å sjekke litt asfaltsporformen, for å si det sånn.... Tror ikkje Emma skjønte stort på det første jeg la opp. Ikke så rart, for det er veldig lenge siden hun sporet på asfalt (i desember...).
Neste spor la jeg opp litt lettere (gnidde litt godis i bakken, og belønte hyppig), da løsnet det noe. Har gått etpar slike spor til og nå på torsdag tror jeg det var, la jeg opp til et langt spor. Gav henne også mer line og hun sporet som hun aldri har gjort annet :-D

Spora er helt ferske da, men det er tydelig at hun kun trengte litt repetisjon.
Gikk også et langt spor (3-400 m) med innslag av vegetasjon, både fredag og lørdag. Det gikk flott. Når spora blir lengre og det ikke blir så mange vinkler i ett sett, kan hun få mer line og mer aktivt søke opp hvor ferten er. Det funker bra for henne, selv om det ikke ser slik ut som når en schæferhund sporer asfaltspor.... Hun har veldig god fart og i vinklene tar hun innimellom en god bue for å finne sporet igjen. Men jeg synes dette funker mye bedre, enn når hun måtte gå i stram, kort line og jeg rett bak. Nå overlater jeg mer av ansvaret til henne og det liker hun!

Lørdag var Gro og jeg på tur med mor og fars hund, Safi. Jeg fikk gått et asfalt/grus spor først og traff faktisk på to katter i sporet (i bånd, med noen folk... - på Sviland/Sandtaket...). Tenkte Emma ville bli helt vill, men jeg svingte utenom/dro henne av sporet, for de satt midt i sporet faktisk, så hun ble så opptatt med å finne sporet igjen, at hun ikke enset kattene...

Tur på Sviland:


Etter 2,5 times tur ville jeg også ha litt meldingstrening. Man må også trene melding når hunden er trøtt.
Gro gjemte seg og jeg ville ha noen blindslag først. Hun fikk 3 blindslag, men siden Gro hadde gått framover på midtlinja, var hun veldig opptatt av å følge sporet der...
Fikk ropt henne til meg ved to passeringer, men på den tredje der stakk hun da hun fant sporet...
Flott melding da. Men ser at jeg må trene mer på å komme nærmere meg på passeringene når hun egentlig bare vil løpe framover midtlinja på spor. Hun er veldig gira på å løpe ut, det er nesten som hun tror at når jeg roper på henne så får hun ikke det. En gang ville hun ikke ta godbiten jeg ville gi henne når hun kom inntil meg... Hun hadde kun fokus utover.

Etter at hun fant Gro ble det et blindslag til på andre siden, så funn av Gro igjen. På vei inn med melding fikk hun ferten av en hanske og rolset rundt for å finne den, hun slapp også bittet... Da måtte hun gjøre det på ny. Jeg stilte meg slik at hun ville komme inn akkuratt der hansken lå igjen, og denne gangen gikk det veldig fint! Alt skal læres, også det å takle forstyrrelser  :-)


Ingen kommentarer: