onsdag 26. mars 2008

Onsdagsteig

I dag var det en fin, kald kveld på Sviland. Lyst til kl 19.00, og på lørdag stiller vi klokka, så da blir det mye lysere på onsdagstreningene fra neste uke - Herlig :-)
Vi var 4 stk fra lag 2 på trening i dag. Johannes var innom men hadde vondt i foten sin.

Jeg ønsket å gå et lite teigsøk med Isi i dag. Ronny gikk (dvs ble kjørt av Johannes) bort på marka ved Bråsteinsvatnet og skulle være der inne på marka et sted. Det er et greit område til teigsøk. Avgrenset av gjerder på alle kanter og ca 300m x 200 m. I tillegg kan man søke med hunden hele veien bort, helt fra bilene.
Jeg startet å søke i sandtaket og bortover mot utmarka. Gikk over metall-gjerdeklyveren som står der skogen slutter.
Isi løp oppover bakken og så så jeg at hun lå og rullet seg.... Hva var dette for noe dritt, tenkte jeg, for det er jo ofte det det er når hun ruller seg.
Og ganske riktig...Bonden hadde strødd møkka på denne borterste delen av marka. Heldigvis var det nok noen dager siden, for det luktet ikke mye og var tørt med endel snø oppå. Vi fortsatte bortetter traktorstien som går over markene. Sendte Isi på noen runderingslag på venstresiden, opp brattsiden. Ville ikke sende nedover mot høyre for der nede hadde Ronny gått over gjerdeklyveren ved veien og langs gjerdet. Ville ikke at Isi skulle ta sporet hans.

Vi hadde søkt i ca 30 min da jeg ser Isi slår oppover. Etter en stund kommer hun inn med melding - Ronny er funnet. En fin liten kveldsøkt :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Enda godt at møkka var nedfrossen i bakken! :) Ellers hadde nok Ronny fått seg en skikkelig møkka-flat-sleik! He-he! :)
Nå begynner nok bøndene å hevde på alle tilgjengelig jorder.. skal bli mye "gøy" for oss med "dritt-bikkjer"..

Anonym sa...

Ja, er det ikke det ene så er det det andre. Har vært så fornøyd nå med at det ser ut til at de fleste sauer er inne i forbindelse med lamming, så må blir det møkka rulling i stedet

Tone sa...

He..he..ja det blir nok mye "dritt-trening" på oss fremover :-P

Det er sikkert hevda i Gravdal også...juhu..våren e bra...