onsdag 21. mai 2008

Nytt terreng

I dag var alle laglederne + Kaare i Hålandskogen ved Ålgård for å sjekke ut et nytt terreng.
Skogvokteren i Jæren skoglag, som eier Hålandskogen, var bare positiv til at vi kunne trene der. Vi måtte bare ta hensyn til turgåere, beitende sauer rundt på utsiden av skogen samt plantefelt.

Vi startet med å gå tur i området. Vi gikk opp ei krevende runderingsløype, med tett, tett skog og kratt, litt åpne partier og bratte skrenter. Ei fin løype for de som er trente/videregående med tanke på momentrening ift terreng og man kan også få litt lengde på runderingen. Terrenget krever nok mer av folk som skal bevege seg uti det tette enn av hundene, selv om det er mye tett, masse kvisthauger og bratte bakker for hundene også. Kjekt med litt utfordrende terreng, vi har ikke for mye av det :-)
Der var også ei mindre, mer åpen løype som passer for nybegynnere og andre, momentrening på melding ol. Den løypa ligger også lengre vekk fra der det var sau på utsiden.
Litt sporterreng og litt teigsøkterreng var her også. De lengste sporene og teigsøkene kan vi nok ikke legge her, men små teigsøk, overværstrening, momentrening på spor, korte spor, oppsøk, feltsøk ol er terrenget fint til.
Det blir satt opp trening der når vi er lagdelt om onsdagene, istedenfor Dale, nå om sommeren ivertfall.

Isi fikk en økt rundering i helt nytt terreng. Tett og tildels bratt. Ville ha bare funn og hun gikk rett i lek. Det siste var et "sjakktrekk" i dette tette terrenget. Jeg gikk nede på midtlinja som er en fin grus/kjerrevei så fikk Isi ta seg frem i det tette. Og figurantene da (stakkars..)
Kjempejobb av Kaare og Aud som Isi hadde ca 3 funn på hver. Ikke like lett å ta seg frem for dem heller.
Ellers var Isi supermotivert og løp og løp, selv om det var tett og bratt og det var kun på et av funnene hun ikke fant en av figurantene. Han lå litt lengre frem og etter 2 blindslag på den siden fant hun Kaare.
Det skal bli kjekt med mer trening i nytt terreng :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var lurt å kjøre funn, funn i dag. Isi jobba kjempebra i den tette skogen. jeg ble nok satt litt ut i dag. Ser enda for meg trynet til Odin da jeg sa ut til han. Det har han vel aldri hørt før :-)