tirsdag 30. juni 2009

HKEMN - Varme....


Det er pga sola vi setter opp pressenning...

Nå er vi godt igang med kurset. Vi har hatt noen varme og travle dager.

Mandag tidlig om morgenen, nærmere bestemt kl 05.00, dundret det på døra mi.... Det var leteaksjon etter en dame på ridetur, som ikke var kommet hjem. DA savnet jeg Isi....
Hele laget vårt (A tren) med godkjente hundeførere skulle dit, og min medinstruktør, Lars, er OL i Trøndelag, reiste nedover og jeg ble med. Skulle være i ko osv.
Vi kjørte fra leiren ca 05.30 og etter litt over en time fikk vi melding om at dama og hesten var observert av seakingen, i god behold.

Trønderbladet skriver.
Da var det bare å snu og kjøre tilbake igjen :-)

Vi rakk frokosten og fikk laget oss lunsj. Så dro vi ut til feltet vårt. Det var lagt opp til teigsøk og noen spor for deltakerne. Hele 14 ganske store teigsøk (ca 200 X 600 m) fikk vi gjennomført, samt 4 spor. Det var stor effektivitet og mye godt arbeid av hunder og førere.

Alle fikk teiger lagt inn på sine gpsèr. Pål gjorde en flott jobb med dette:


Her er Sølvi og Jan Morten tilbake fra et spor som gikk veldig bra:


Var nede i leiren til middag kl 18.00, så var det instruktørmøte kl 20.00 og lagmøte fra 21.00 til ca 23.00 - en kjempelang dag.

Tirsdag, i dag har deltakerne laget ukjente oppgaver for hverandre. Vi kjørte til et nytt sted og der var det flott opparbeidet med bålgruer, benker og bord, samt fine gapahuker av tre, masse ved å fyre med osv, et flott sted å ha ko. Vi fyrte opp bål for å koke kaffe og holde knotten på avstand. Den forsvant heldigvis da vinden og sola kom.

Her er leiren "vår", myggnettingen var nyttig. Lars koker kaffe med en ekte "kaffelars":


Oppgavene gikk bra og alle fikk brynt seg på ukjente oppgaver. Ikke like lett for dem i ko, å administrere 10 hundeførere på et forholdsvis lite område. Mye læring etter denne dagen om administrasjon, hva er viktig å gjøre før man forlater ko, og hva gjør man underveis ift kommunikasjon/samband/mobilbruk, hvis man feks må over i andres teiger osv.
Nyttig og lærerik diskusjon, samt gjennomgang av gps loggene på storskjerm etterpå. Vi har faktisk hver dag brukt gpslogger, både for figuranter og HF i søk. Det er nyttig i etterkant å se på loggene, hvor har fig vært og har hund/HF krysset spor?, funnet spor?, fulgt spor? osv.

Henrik og Tess søker i teigen sin, jeg går bak. Utpå myrene her var det steike varmt...:Nå etter middag, er det FRI resten av dagen, og deltakerne lader nok opp til den ene store øvelsen vi skal arrangere for dem i morgen. Det blir også en øvelse torsdag.

Flere bilder her.

Ingen kommentarer: