mandag 1. juni 2009

Mer sommervarme og litt sportrening


For en flott pinse vi har hatt. Sol hver eneste dag og med over 20+ så har det vært godt og varmt. Det har blitt trening, turer og bading på Isi.

I dag, 2 pinsedag, møttes jeg og Gro litt sent på Sviland. Jeg ville trene litt momenter ift spor.
Først la Gro opp et "slangeoppsøk" med 5 oppsøksmuligheter. Det lå på barnålbunn i ca 1 time.
Isi tok riktig vei i 4 av 5 av oppsøkene :-) Det var det siste oppsøket hun gjorde tok feil vei, så til de grader... Hun dro noe forferdelig i feil retning, det var såvidt jeg klarte å holde henne igjen...
Kanskje 5 repetisjoner etter hverandre var for mye. Jeg vet at når hun blir stresset så er det 50/50 sjanse for feil/rett. Får prøve en annen gang med 4 repetisjoner. Så en god pause i bilen før nye repetisjoner.

Gro og Maja prøver "slangespor" (dvs oppsøkstrening). Her har Maja funnet slutten:Hadde også laget et "sporkors" til henne. Siden det bare var meg og Gro, så var det mitt spor hun skulle følge og Gro`s spor kom vinkelrett inn etter ca 200 m og fortsatte rett frem, mens mitt spor vinklet til venstre. Slutten lå etter ca 10-15 m. Dette sporet lå også på barnålbunn og det var ca 1 time da vi gikk det. Det gikk strålende. Hun sjekket en ca 0,5m rett frem (Gro`s spor) før hun snudde og tok mitt spor til slutten. Det er kanskje enklere på barnålbunn fordi menneskeferten er tydeligere her enn der det er mye "knust vegetasjonsduft"? Det er kanskje også enklere å holde seg på eiers fert? Helt tydelig ivertfall at hun valgte hvilken fert hun ville følge.

Noen som forresten vet hva dette er:


Det har vært i magen til Isi.... Tror kanskje det er en slik ende til å holde fast en maiskolbe...??
Det er av plast. Den kom opp her natt til lørdag, fint innpakket i gress. Kunne ikke se at det var noe inni "gressballen" før jeg skilte litt på gresstråene.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vannis uten is

Gro sa...

Tror nok og det er fra en vannis ja. Hvis det skulle vært til en maiskolbe så måtte "spydene" vært mye spissere.

Kjekt å lære det der med slangespor forresten, det var en lur måte å få flere oppsøk- repetisjoner på et spor, og god måte å utnytte terrenget på.

Tone sa...

Helt sykt hva Isi klarer å få i seg....
De der flattene er helt utrolige når det kommer til "mat".

Jammen godt det (til nå...) alltid har kommet opp igjen, fint innpakket i en "gressball", for ikke å skade "indre organer" på sin ferd oppover fra magen.