lørdag 17. oktober 2009

En flott dag i Vigreskogen

Det var et strålende vær i dag. Litt kaldt fra morgenen men det kom seg godt utover dagen. Sol - sol og mere sol. Denne uka har vært helt utrolig, rent værmessig :-)

Utsikten fra en figurants synsvinkel:


Etter B runderingen til Frode og Helle, som de bestod med glans :-), var det Isi sin tur.

Jeg plasserte ut 3 figuranter før vi startet. En i starten, en på ca 350 m og en på 400 m. Det gikk fint oppover og Isi fant alle tre figurantene. På noen av funna fikk hun en godbit, før hun meldte.

Jeg plasserte dem ut igjen etterhvert da vi nærmet oss "krysset" på ca 450 m. Trond var i vinkelen ved krysset og Jørn var lengre fremme på ca 700 m.

Da tok Isi litt av.... Hun dro langt frem og kom inn på midtlinja langt fra meg og dermed føyk hun videre på de sporene som var der... Slik fant hun begge figurantene. Ikke spesielt lydhør da jeg ropte på henne. Ene gangen så jeg henne laaangt foran meg på midtlinja, men hun fortsatte bare.

Vi gikk ca 900 m og hadde 7 funn. De siste slagene var veldig bra. Da "lurte" vi henne litt. Jørn ble igjen på høyresiden og når Isi hadde funn på venstresiden, gikk han over midtlinja og var på venstresiden. Jeg tok så med meg figuranten. Trond passet heldigvis på at Jørn gikk ut bak der jeg skulle sende nå. Så derfor fant hun ikke noe spor fremover på midtlinja eller utover fra denne - Takk Trond, det var knalllurt :-).
Derfor ble det nå en perfekt avslutning med et blindslag på høyre og et funn på venstresiden, uten sporløsning.

Er fornøyd bortsett fra at hun tar altfor lange slag når vi kommer til barnålskogen etter krysset. Tror hun litt for mange ganger har løpt litt mye her og derav funnet spor på midtlinja og/eller funnet sporutgangen.
Pønsket ut en plan som vi skal gjennomføre i 2 økt...

Nydelig i skogen i dag. Herlig å være figurant i sola:


Må finne på litt å gjøre når man er figurant og det er en stund til hunden kommer... godt med kamera da... her er en maur på vandring i høstskogen (på det lyse strået) ;-)
(Klikk på bildet, så blir det større)


Etter lunsj i solsteiken var vi igang igjen. Planen min gikk ut på at jeg skulle rundere fra krysset og opp mot veien/800 m "merket". Det er ca 350 m. Det er jo i denne delen hun har løpt litt villmann... Og det viktigste, figurantene gikk inn fra andre enden av skogen og plasserte seg et ukjent sted.
Dette var veldig vellykket. Isi runderte knallbra. Var ute en god stund på første slag men kom fint inn og vi runderte et stykke før hun fant Trond. Så videre til vi fant Frode. Han lå veldig vrient til midt inni noe tett skog. Isi jobba lenge og vel før hun klarte å lokalisere ham.
Denne økta var det ingen løping oppover midtlinja - fordi:
1. Ingen hadde gått oppover den nå...
2. Isi hadde ikke først funnet noen, som så "plutselig" ble borte... tror hun merker dette godt og dermed blir litt ustyrlig.
Tror punkt 2 har mest å si for Isi.

Dette må jeg huske til ettertiden. Dere får lov å minne meg på dette hvis jeg skulle glemme det...

Ingen kommentarer: