søndag 21. mars 2010

Fin søndagstur på barmark!

Nina og jeg møttes på Dale for en søndagstur. Vi lurte jo litt på om det ville være noe mer snø oppi heia, men fant ut at vi tok sjansen på å gå opp til Resasteinen og så videre opp på Skjørestadfjellet, til Dalevann og ned til Dale igjen.
Det var ganske så bløtt til tider, ikke så rart med all den snøen som har smeltet på kort tid. Men snø - det så vi heldigvis lite til. Noen få flekker her og der det var alt, nå e definitivt våren her og allerede neste helg stilles klokka og kveldene blir enda lysere :-). Det var ganske "varmt" også, 7 grader og opphold hele turen - deilig!

Etter å ha gått oppover og oppover i over en time kom vi til Resasteinen. Ble skikkelig god og varm og gikk i bare ei tynn ulltrøye oppover.

Her er vi ved Resasteinen, Dalsnuten ses rett fram:


Steinen ligger som en kjempe helt ytterst på kanten av Skjørestadfjellet og ses godt fra mange retninger. Den ser liten ut på avstand men den er kjempestor. Flott utsikt også her oppe fra. Vi tok en liten pause og koste oss med mat og varm drikke.

Nina studerer kartet:

Her ses litt av Dalevann i det fjerne:

Så fortsatte vi bortover kanten av Skjørestadfjellet og etterhvert ned mot Dalevann. Jeg var rundt Dalevann på tur sist mandag, altså for 6 dager siden, og vasset da i snø rundt hele vannet. Nå var all snø borte, på bare 6 dager - helt herlig!!!!! Kun litt snø og is igjen på vannet. Her står Nina og Bina og kikker ned mot Dalevann:


Isen smelter på Dalevann, tatt med zoom fra toppen over vannet:

Etter en bratt og glatt nedstigning kom vi helt ned til vannet. Det var ikke snøfilla igjen, men ganske bløtt. Vi tok hundene i bånd da vi nærmet oss vannet for isen så meget skjør ut. Isi og jeg har jo vært utpå vannet/isen også i vinter, så jeg var redd hun skulle huske det og løpe ut på isen....

På vei ned mot bilene så vi også på all skogen dem har hugget vekk (noen som husker hva jeg sa til SARDA instruktørene sist?: "I am hugging the trees"...he..he.., det var trær på fjellet da, som jeg ville hugge ned, ikke her i skogen).
Nesten all skog på nedsiden (sørsiden) av T stien, er borte vekk, helt opp til det gamle pumpehuset. Det var store og dype spor (sår) i terrenget etter de store bilene som frakter tømmeret ned. Riktig stygt så det ut, og endel av spor/runderingsterrenget vi hadde der oppe er nå "borte"... Får bare håpe dem rydder opp etter seg, greiner og sånt, slik at vi senere kan bruke terrenget igjen.
Vi var nede ved bilene igjen ca 16.30 og fant ut at vi hadde vært ute i temmelig nøyaktig 4 timer.
Takk for turen Nina, det var kjekt med en lang søndagstur :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for turen. Slike turer gir energi. Deilig
Nina og Bina