lørdag 25. september 2010

Prøver, trening og Otto

Lørdag var det A og B prøver på Sviland. Jeg var med å dømte og etter at det meste var ferdig, fikk jeg ei økt rundering med Isi. Det var en fin dag, ca 11-12 grader, mest oppholdsvær, men ingen vind, nesten litt trykkende uten den vinden, ble ivertfall veldig varm da jeg runderte med Isi, og det ble hun også :-))

Vi startet ganske langt nede mot asfaltveien i dag, for det var der prøvene starta. Ville ha et funn med melding i starten. Det ble ikke funn på første slag ut, for Isi trakk litt bakover her, så over på andre siden før hun fant John og kom inn med melding.
Så ble det ca 8-10 blindslag og Isi gikk bra. Vi avanserte raskt oppover, så raskt at trekanten fòr av.... Den hang seg nok opp i noen kvister som vedhuggerne var så "vennlige" å la ligge igjen etter seg... Heldigvis fant Aud den senere når hun var figurant på B prøven.
Jeg sendte Isi nedover stien vi går på når vi skal til "valpeskogen". Hun løp raskt nedover den og tok et kjempehopp over elva, trakk fint fram og fant Aud - rett i lek. Vi fortsatte og det ble 6-7 blindslag til og da vi hadde rundert ca 400 m tok Isi seg en baderunde i en pytt... Sendte på nytt og ny baderunde... ;-/
Så, da hun var ferdig nedkjølt, løp hun bra ut og fant Ola, rett i godteposen. Noen ganger er det ren flaks at figurantene er plassert akkuratt på rett sted, til rett tid :-)
Aud ble plassert ut igjen og det ble 2 funn,  før et nytt blindslag og til slutt funn av Ola. Avsluttet da, for vi hadde en B prøve å dømme. Var kommet 500 m fra der vi startet så det ble jo ei god økt :-))

Her er Paul og hans nye håp "Otto":

En skjønn liten bordercolliegutt som er akkuratt 8 uker:
Otto fikk sin første treningsøkt i dag, 4 funn, 15 m ute:

Otto sin første økt:

Ingen kommentarer: