torsdag 23. september 2010

Svilandstrening med jordveps, HV soldater og trehoggere...

Onsdag var jeg på Sviland for å trene litt rundering. Det var en varm kveld, ca 15 grader og lite vind.

OBS!!  Det er et jordvepsebol inni "valpeskogen". Det er i enden av den lille myra på venstre side. Det ligger like under et stort tre rett ved midtlinja. Vi (dvs Steffen turde å gå bort... - tøffing!!) og han hang ei sløyfe rundt treet...  Valpen til Morten ble stukket i går... håper det gikk bra med Packi(?).

Det var også mye annet på Sviland denne kvelden. HV lå i mange teltleirer nedi hele sandtaket. Hundrevis av HV folk vrimlet rundt der nede...  Jeg gikk ned for å høre om de hadde tenkt å vrimle rundt i skogen også.
Traff noen like nedenfor bilene, som holdt på å sette opp et telt, men de mente jeg måtte høre med sjefene. Gikk videre nedover og fant tilslutt sjefene. Heldigvis skulle de kun ligge i leiren/teltene sine i kveld. De skulle ut i skogen torsdag.
Og som ikke det var nok forstyrrelser, kom en bil med tilhenger og de to der skulle hente noen trær... til speiderbruk. De gikk ikke så langt da og holdt seg stort sett på nedsiden langs bekken.

Jeg ville rundere opp grusveien, men startet ganske langt oppe pga HVfolka i grustaket.  Isi slo på alle folka i sandtaket og var veldig interessert i å løpe ned. Jeg turde ikke slippe henne før vi var kommet langt oppover grusveien.
Hadde 4 figuranter som var gått og gjemt seg, avgrensing oppe ved "veikrysset". Isi var i storslag og etter noen blindslag dro hun laaaaangt bakover på høyresiden - Å nei!!!... tenkte jeg, nå "tar hun" HV folka... 
Så for meg Isi som raste rundt i HV leiren blandt folk, primuser, lapskaus og annen HV mat... Hun var borte leeenge og kom inn med melding... 
Men heldigvis var det bare Morten - noen ganger er det greit å få beskjed på sambandet om melding.

Vi fortsatte i god fart og Isi fant Steffen og melde fint på ham. Hun hadde fine slag og var lenge ute, tydelig at hun søker og ikke gir seg med en gang. De to siste fikk hun gå rett i lek på og vi avsluttet med et knallbra blindslag :-)))  Isi avsluttet med et bad i bekken, hun hadde faktisk et bad underveis også, så det var tydelig at det var litt varmt i kveld.

1 kommentar:

Gro sa...

Æsj, jordveps er ikke til å spøke med. Dør ikke slike eklinger nå snart da? Det er jo høst.... Håper de er vekk til vi skal ha noe av kurset vårt der neste helg. (søndagen)
Bra dere fikk merket treet slik at vi kan være obs på dem. : )