fredag 16. januar 2015

Mørkerunderingsprøven er bestått!

Onsdag bestod vi mørkerunderingen!

300 m rundering, to funn, hvor en var stående figurant. Lite og ujevn vind, så vi "safet" godt nedover, spesielt på medvindsiden.... Brukte 18 minutt fra start til siste figurant var hentet inn til midtlinja.
Superfornøyd med Emma som runderte bra og meldingene var helt supre!
Takk til John som kom for å dømme meg, på tross av forkjølelse og dårlig form... 
Av det formelle mangler vi nå bare teigsøket, og selvfølgelig må Emma bli 2 år også, før A prøvene. Men det må trenes mer før de kan tas. Bl.a. melding på gjenstander med fastbittet, mer generalisering av fastbittet ift ulike typer figuranter og rare steder de kan være på, teigsøk, spor og mer strekking av rundering.Men blir overasket hvis vi ikke klarer A godkjenningen ila året!

Bildene er fra tidligere:Tidlig meldingstrening med løsbitt i Vigreskogen:


Men vi går ikke opp til prøve før jeg føler hun også er "på plass" rent modningsmessig til å takle leteaksjoner. En ting er det tekninske ift A prøvene. Men hun må være moden nok "i hodet" også. 
Det ser lovende ut med tanke på dette. Hun jobber like bra som ellers (jeg merker ingen forskjell), når hun har løpetid og/eller innbilt svangerskap. Hun er veldig konsentrert om å jobbe når hun er i søkssituasjoner, lar seg ikke forstyrre av forbipasserende folk eller hunder. Moren til Emma var også slik, og allerede som 2 åring gjorde hun det skarpt på jaktprøver. 

Her er mamma "Pingla" ( SEJCH Flatterhaft Fay Crocker)
ser absolutt likheter, samme fart og glede som Emma.
Bildet er "stjålet fra hjemmesiden til kennel Starflats i Sverige:

2 kommentarer:

Tonje Halvari sa...

Gratulerer! Ett steg videre på veien mot målet! :)

Tone sa...

Takk :-)