torsdag 8. januar 2015

Ukjent rundering i den mørke skogen....

Værvarselet (sterk vind og mye regn...) gjorde at vi forflyttet oss fra Orrestranda til Sviland onsdags kveld.

Da benyttet jeg sjansen til å "teste" Emma litt, for å se hvordan vi ligger an i løypa ift mørkerunderingsprøven. Det er jo spesielt dette å ta fastbittet etter flere blindslag som er det nyeste hun har lært. Hun har jo tidligere rundert 5-600 m med løsbitt/direkte belønning.
I kveld ville jeg kjøre Emmas første helt ukjente oppgave med "all inklucive", dvs med fastbittmelding også, samt ingen beskjed om når hun hadde meldt!

Bildet er tatt en helt annen gang:

Figurantene fikk ei 300 m lang løype å "boltre seg på". Det skulle være helt ukjent for meg, det eneste jeg sa var at den ene figuranten skulle være stående, noe som er nytt i godkjenningsprogrammet fra 1.1.15. Før kunne dommeren velge, nå står det at minimum en figurant skal være stående.
Vi var bare 3 stk på treningen så jeg gikk alene ut i mørket....

Startet Emma på venstresiden, hun fòr ut som ei rakettkule, jeg så bare lyset forsvant og så dro hun framover og ble borte... Hun hadde løpt langt framover, fått ferten av figuranten på høyre side, ca 150 m uti løypa.
Pga vinden og det at løypa svinger så fikk hun altså til dette...hahaha... Min lille rakett!Fin melding og jeg tok på påvisningslina for jeg visste jo at det var et stykke ut til figuranten. Bjørn var funnet og han hadde vært liggende.
Så gikk vi tilbake nesten til starten, pga vinden kunne jeg sende henne ca 80 m fra starten på høyresiden som buer så fint her. Så ble det 4 eller 5 blindslag før hun igjen kom inn med melding. På med påvisningslina og full fart ut for belønningen sin! Da var Ghita funnet på ca 300 m. Da hadde det gått ca 8 minutt fra vi startet...  Hun er rask, og får nå også kallenavnet "Lille Rakett" :-P

Ghita var stående figurant og Emma hadde en flott melding her også! Jeg ville avslutte med et blindslag og det gikk også fint. Hun fikk godbiter av meg da hun kom inn til midtlinja igjen!
Da avsluttet jeg og konklusjonen er at hun er klar for mørkerunderingsprøven. Så får vi se når det blir :-)

Ingen kommentarer: