lørdag 11. oktober 2008

22 timers spor i "våtmarka"

I dag, etter at A prøvene var ferdig dømt, fikk vi prøve oss på et 21-22 t gammelt spor. Dette var oppe i terrenget ved Bjerkreimsenderen.
Kaare og Aud hadde vært så greie å legge ut noen korte spor (ca 150 m) til oss (dommere og figuranter) i går da de inspiserte terrenget. Tusen takk - det var snilt gjort :-)

Det hadde regnet i "bøtter og spann" hele gårdsdagen og natta, så jeg regnet med at det ville være svært lite fert igjen i terrenget, men det er nå gøy å prøve :-)
I starten var det veldig bløtt så der var det ikke noe tegn til at Isi fant sporfert, men litt lengre (ca 30 m) oppi lia var det litt tørrere og der slo hun og fulgte veldig fint sporet en 30-40 m. Så sleit hu igjen, ved vinklingen. Kaare hadde fortalt hvor sporet gikk, sånn ca, og etter å ha prøvd en stund med å komme videre, tok jeg henne med litt nedover i terrenget. Gikk nå i sikksakk mot veien for å se om hun kunne finne noe fert.
Til slutt slo hun på sporet igjen. Hun fulgte det ca 20 - 30 m før hun fant slutten :-)
Hun kom kry inn med den og fikk belønning!

2 kommentarer:

Aud sa...

Synes det var bra gjort at hundene faktisk gikk deler/hele sporet når det hadde ligget så lenge i det været. Men hvis vi legger ut slike spor en annen gang skal vi legge gjenstander i sporet.

Tone sa...

Ja, det var bra jobba av hundene det :-)
Og enig i at hvis det er gjenstander så får hundene (og ikke minst vi) bekrefelse på at vi er på rett vei, og det kan være greit på slike vanskelige spor.
Men jeg syntes uansett at det var veldig sporty gjort av dere å legge ut alle de spora (selv om de var korte),i det været som var i går.
Det blir jo aldri noe særlig trening når vi dømmer/er figuranter/prøveleder, så dette satte vi pris på - igjen TAKK :-)