søndag 12. oktober 2008

Koselig søndagstrening og gammelt spor igjenI dag møtte jeg Gro og Eirik på Sviland. Jeg skulle se litt på Majas spor og hjelpe Gro med at Maja "vingler" i sporet.

Jeg startet med å gå et 450 m langt spor som jeg la ut i går kl 16.00, på vei hjem fra prøvene. Sporet hadde nå ligget ca 21 timer, samme som det sporet jeg gikk i går, men med den forskjell at det ikke hadde regnet særlig siden det ble lagt ut.
Det gikk knallbra!!! Det er skikkelig stor forskjell på ferten (sporgåingen) når det ikke har regnet kontra vått og regnvær.
Isi fulgte sporet veldig nøye og med mye mer drag i lina enn jeg hadde forventet på et så gammelt spor. Den eneste plassen hu sleit litt var der jeg hadde gått ut på grusveien og oppetter den før jeg gikk ut i terrenget på andre siden. Det var ingen sporing på grusveien. Hun bare føyk rett over og lette etter spor der. Der var det (heldigvis) ikke spor og hu kom da tilbake. Vi startet et systematisk søk langs sidene for å finne igjen sporet og det gikk bra. Etter ca 20 m fant hun der jeg gikk inn i terrenget. Hun fant alle 7 gjenstandene og slutten.
Tror ikke hu merka Gro som satt like bak slutten.... he..he... Vinden kom bakfra. Slutten lå ganske nært der bilene er parkert. Da Gro og Eirik kom visste de ikke hvor jeg/sporet var. Hun hadde bare fått beskjed om å ikke slippe løs Maja. Så skulle de vente på meg og imens man venter så gjør man litt av hvert og bl.a er det naturlige "behov" som man bare må.... Jeg ser bare et hode rett bak slutten... Isi merker ingenting, hun bare heiv seg over slutten..he..he..

Så la vi ut 4 spor for Maja.

Mens vi ventet på at sporene skulle få litt liggetid, ville jeg at Gro og Eirik skulle gjemme seg for Isi og meg. De skulle gjemme seg så godt som mulig og hvis jeg ikke hadde funnet dem innen 30 minutt, vant dem :-)
Vi ble enige om en teig på ca 250 x 250 m.
På vei bort til der jeg tenkte å starte fant vi to soppplukkere. Isi meldte fint. Jeg hadde ikke med belønning... så det ble bare ros og klapp.
Fra vi startet til Gro og Eirik var funnet brukte vi 13 minutt!
Isi gikk en blanding av rundering og frittsøk og søkte bra. Jeg runderte noen slag langs en sti og gikk så over til frittsøk. Utpå ei myr forsvant hun og var lenge borte.
Hun kom inn med melding og da var de funnet. Hun hadde heller ikke tatt bittet på avstand :-)
Hun fikk en godbit av Gro før hun meldte, og hun stod og ventet litt på mer... før hun tok bittet og forsvant. Det var ganske vindstille der inni skogen så det var bra jobba å få ferten av dem på over 200 m avstand og med den store haugen immellom :-)

Her er godbitene ferdig slukt...og da har Isi tid til å leke litt med "kongen":


Etterpå gikk Maja sporene sine og det gikk veldig bra!

Så bar det hjem i full fart for vi skulle i familieselskap på Hestnes. Det var faktisk ikke mindre enn 3 bursdager som skulle feires i dag (litt sånn oppsamling av bursdager i løpet av høsten) :-)

2 kommentarer:

Aud sa...

Det var virkelig en fin dag å være ute i dag. Så kjekt med det sporet, hørtes skikkelig gøy ut :-)

Tone sa...

Ja, det var litt anna "sus" over dette sporet enn det vi halveis "svømte" oss gjennom i går.
Kjekt at såpass gamle spor går greit. Må prøve å få gjort mer av slike spor, hundene er nok bedre enn vi ofte tror, bare de får sjansen til å trene på det :-)
Det er jo den praktiske siden ved dette som er utfordringen, for oss mennesker ivertfall. Hundene takler sin oppgave ;-)