lørdag 4. oktober 2008

A-hundeførersamling på TjørnDenne helga var det samling på Tjørn for de godkjente ekvipasjene. 7 stk var vi.
Instruktør Einar Karlsen fra Harstad (dio 12 Nordre Nordland og søndre Troms) var invitert hit.

Lørdag var det fint vær. Sol og overskyet, litt kald vind. Litt utpå ettermiddagen kom ei skikkelig "haggelbøye", ellers stort sett opphold.

Jeg og Isi hadde tre små økter.
Første økta var med en figurant oppi kanoen. Kanoen lå på vannet, og var bundet i land med en tau slik at den ikke seilte sin vei.
Vi gikk først bortover den øvre stien, opp mot Trollarinda. Deretter nedover mot enden på Merstadvatnet. Isi slår først på de som står oppi lia og venter på tur/ser på. Hun løper litt den retningen. Så ser jeg at hun "hiver" hodet oppover mot dem og så tar hun bittet. Jeg tar det bare ut og går videre mot vannet. Der nede slår hun helt ved vannkanten og det må være figuranten i kanoen. Hun følger fint opp. Mister ferten men jobber hele tiden for å finne den igjen, noe hun gjør like etter. Da løper hun målbevisst langs vannet mot kanoen. Det vi ikke ser, fordi vi er for langt borte er at hun ca 100 m fra figuranten tar bittet. Men hun fortsetter å løpe helt bort til kanoen/figuranten, før hun returnerer til meg.
Dette er jo noe jeg har sett noen ganger før.
Einar var enig at det er riktig å la henne gå "rett i lek" for å få henne helt inntil figuranten.
Han nevnte også at hun, hvis hun tar bittet på avstand og så løper bort til figuranten, at fig allikevel leker/gir henne godbiter. Det vil kanskje føles litt ubehagelig å ha bittet i munnen når hun belønnes? Vil hun da lære at det er dumt å ta bittet på avstand? Kanskje - kanskje ikke...??

Men det går an å prøve, selv om dette ikke føles som noe stort problem for meg så lenge hun løper helt bort til figuranten etterpå.
Det viktigste er å forebygge at dette utvikler seg mer og at hun derfor oftefår gå rett i lek, og at det kombineres med melding innimellom. Det er slik jeg har trent siden jeg oppdaget at hun av og til tar bittet på avstand på sin vei bort til figuranten.Neste økt, da var kanoen på land der borte ved de andre kanoene. Nå lå figuranten helt under kanoen. Isi skulle rett i lek ev også om hun hadde tatt bittet før figuranten. Men det gjorde hun ikke nå. Selv om det var mer ulendt terreng og hun slo på god avstand så løp hun nå helt bort og også rundt kanoen en gang før hun kom i lek. Bra det da :-)

Tredje økt fikk jeg oppå fjellet bak / til venstre for hytta. Isi slo på god avstand og også denne gangen måtte hun jobbe en stund for å finne veien ned til figuranten. Hun tok ikke bittet på avstand og jobbet seg fint inntil Kristin T og fikk belønning.

Søndag våknet jeg med en vond hals og litt feber... så det ble ikke trening på oss i dag :-(

Bilder her.

1 kommentar:

Aud sa...

Synd at du ble syk i dag, men sikkert lurt å holde seg hjemme. Det var definitivt ikke noe bra febervær på Tjørn i dag. Vi er blitt litt bortskjemte med fint vær på Tjørn til nå i år. I dag var det imidlertid skikkelig Tjørnvær igjen, og det var godt å komme hjem til et varmt bad. God bedring.