lørdag 15. november 2008

3 X melding på gjenstand, 20 t gammelt spor og jegersurr...

I dag har vi gjort litt av hvert.
Det var også B prøver på Sviland, Gratulere Ghita som bestod runderingen!!! Sporet har du neste gang :-)
Jeg skulle lage et praktisk opplegg til Krissi, og reise opp til Sviland i går kveld og la ut en sekk og flere store gjenstander + et spor.
Krissi startet på sitt opplegg og fant raskt sekken. Men har nok fulgt noe bakspor, og jeg tror hun kom inn mot sekken omtrent der jeg gikk ut sporet. Les mer om Krissi sine opplegg i hennes blogg.

Krissi laget et praktisk opplegg til meg også, og mens hun gjorde seg klar, gikk jeg bortover mot sekken. Den stod igjen der ute i skogen (helt alene...). Krissi hadde allerede en sekk på ryggen så hun lot den hun fant stå igjen. Fint det for da kunne jeg sjekke ut meldingen på den.
Isi slo fint på den og meldte med en gang. Bra fart ut på påvisningen. Etterpå gikk jeg ned på stien og fant stedet der jeg hadde krysset den i går kveld. Sporet var nå ca 20 timer gammelt.
Isi slo på sporet og vi fulgte det i ca 150 - 200 m. Det gikk rimelig greit, litt sirkling innimellom. Stoppet da vi hadde funnet to små og to store gjenstandere. Der var jo ingen/ingenting i slutten nå...

Så gikk vi tilbake til bilene, og fikk beskjed fra Krissi om å begynne. Det var en "jeger" som var savnet, med en hund som lignet på fuglehund men noen kunne ta feil og tro det var en rottweiler...he..he..
Fikk beskjed om at det var sett en bil ved bygget til HV. Jeg gikk ned dit og søkte litt etter sporet der. Isi er ikke veldig god på grusspor så jeg vet ikke om hun klarte å finne noe, men vi gikk oppover grusplassen mot skogen. Litt lengre oppe slo hun ivertfall på et spor og da kom vi oss bedre avgårde. Opp mot lerkeskogen bar det. Der oppe hadde Ghita hatt et B prøvespor i dag, så både Krissi og Ghita hadde vært her tidligere i dag. Jeg tenkte at her blir det vanskelig å følge rett spor.... og det ble det.
Isi slo på spor både "her og der". Jeg fulgte på der hun dro mest avgårde. Får beskjed om at det er sett en sekk på en kartreferanse. Isi finner sekken like i nærheten av der vi var da.
Hun melder fint på den :-)
Tar sporoppsøk og etter litt "rundtomkring" drar Isi avgårde. Det gikk litt på kryss og tvers i det tette. Jeg må slippe lina innimellom. Greinene pisker mot fjestet og jeg snubler i røtter og trær...
For en surrejeger... er hun full eller...? Det viste seg også at Krissi hadde gått på kryss og tvers i hele området omtrent, både nå og i tillegg tidligere i dag. Jegere er noen surrehuer, og denne var i tillegg litt "ustabil" mentalt...he..he.
Etterhvert kommer vi opp til grusveien. Isi velger å gå oppover, mot høyre og etter 20 m drar hun innover i terrenget igjen. Nå nærmer vi oss der jeg vet at både Krissi og Ghita var på B sporet og derfor velger jeg å gå over i frittsøk. Her er for mange spor og det vil gå for mye tid vekk i å prøve å finne igjen rett spor her. Litt vrient også fordi Krissi (den savna jegeren) også har vært her for noen timer siden...
Her er spor "overalt" og Isi løper hit og dit, med nesen ned...
Etterhvert kommer hun i frittsøkmodus og vi går inn til steingjerdet som er ytre begrensing vestover. Følger gjerdet nedover. Vinden er skiftende og utsabil. Da plutselig ser jeg en person som er ute og går. Tror først det er noen andre, men så ser jeg Lara et stykke fra Isi.
Isi har, såvidt jeg ser, ikke oppdaget Krissi enda, tror jeg..hun løper ikke bort ivertfall. Hun ser Lara, det får jeg med meg. Lara var nok også da nærmere oss enn det Krissi var. Hun får ikke hjelp av vinden her, den står en annen vei.
Etter en liten stund må hun ivertfall ha sett Krissi, som stadig går, for da løper hun bort og melder på henne. Lara kommer også bort og jeg belønner Isi selv. Det er gått ca 45 min fra vi startet, det føles bare mye lengre...
Takk for hjelpen Krissi, utfordrende å prøve å finne noen som surrer slik + alle de ulike sporene der oppe.

Til slutt i dag går jeg og Isi for å finne sluttgjenstanden som John og Odin ikke fant på B sporet. Jeg går inn i terrenget ca 50 m fra gjenstanden og etter en liten stund slår Isi på den, et håndkle som ligger på bakken. Hun løper bort og melder. Bra! Da fikk jeg faktisk 3 meldinger på 3 ulike gjenstander i dag, det var fint, for jeg har tenkt en stund at det er på tide å se hvordan det ligger ann med meldingene på gjenstander. Men det funket flott i dag :-)

5 kommentarer:

Tyewed sa...

Takk Tone :-D Ja, sporet skal vi klare neste gang.

Tone sa...

Ja, det gjør du nok Ghita! Det er slike tabber som gjør at vi blir bedre hundeførere...
Selv om det føles surt nå, så tenk på at du nok lærte utrolig mye mer nå, enn hvis du hadde bestått ;-)
Man må stole på hunden, det tror jeg du nå har erfart. Det gjelder bare å huske på dette på hvert eneste spor man går. Det er jo noe mange strever med :-)

Tyewed sa...

Det stemmer - jeg har lært ;-)
Det var faktisk en veldig lærerik lørdag :-D
- Neste gang skal jeg gå spor med bind for øynene.... ;-)

Sonja Hansen sa...

Jeg må flire når jeg ser til høyre på siden her, oversikten over når bloggene oppdateres..Noen for 1 uke eller 4 uker eller 9 år siden! Og hos Freia..38 år siden!!! Hvor har du funnet denne fantastiske statistikk telleren Tone..

Tone sa...

He..he.. Du har vært lenge i gamet ser jeg (blogging-gamet - 38 år!! På tide å oppdatere??? hi..hi..) :-)
Ja jeg ser den har fusket litt i det siste. Vet ikke hvorfor oppdateringen av din blogg plutselig ble så "treg"? Den funket fint for litt siden ;-)

Det er en tjeneste som blogspot tilbyr. Greit å se når blogger blir oppdaterer, da sparer man tid på å lete gjennom sider..he..he..