onsdag 19. november 2008

Rundering og melding med gris....

I kveld var det trening på Sviland. Paul og Nina ville jobbe med spor og feltsøk. Gro Elin, Ritva og jeg ville rundere.
Jeg hadde, da jeg luftet Isi, lagt ut en jakke ca 400 m oppe i runderingsløypa. Derfra gikk jeg ut et spor i bakkant av runderingen og ned mot bilene, ca 300 - 400 m spor.
Isi skulle få endel funn i dag, samt jakken på slutten. Hun gikk rett i lek og det var ingenting tøys med bittet i starten! Jeg roet henne ned med lydighetsøvelser + belønning på midtlinja før vi startet.
Hun er som regel veldig "gira" på sporlina når jeg tar den frem. HUn vil gjerne apportere den og bære rundt på den før vi starter. Det er en stund siden sporlina og sporselen har hengt på meg når vi runderer. Hun hoppet opp og ville ta den da jeg tok den ut og hang den på mageveska. Men da jeg begynte å gå mot runderingstarten glemte hun hele lina og konsentrerte seg om det hun skulle!
Funn på Ritva på første. Hun fant sporet hennes og fulgte det feil vei et stykke før hun snudde og kom inn. Sendte da ut fra et litt annet utgangspunkt og da fant hun Ritva. Hun lekte med de nye pipeballene og de funket bra!
Funn på Gro Elin på andre siden. Hun fikk prøve den nye "oink grisen" her, som slettes ikke sa "oink", men derimot sa den "øøøøhhh" med en rar "stemme".
Vet ikke hva det var, men Isi tok den og løp inn... Satte seg fint på plass og ventet på "Vis mann" kommando.... Veeel, var det den gøye grisen alle snakker om.... "øøøøhhh"....!!??

Jeg får prøve å leke litt hjemme og se om hun liker den bedre etterhvert. De nye pipeballene med hale, likte hun kjempegodt, men de sier bare "piiiip".. , og det liker Isi godt. Hun er nok mer en "piiiipe" hund enn en "øøøøhhh grisehund"...he...he.
Kanskje de myke "piiiipelekene" minner henne om musene og lemenene hun har spist...
Vi runderte nå videre oppigjennom løypa. Noe funn/rett i lek og noen blindslag. På ca 400 m fant hun jakken og meldte flott på den.
Jeg belønnet og tok på sporsele og sporlina. Så gikk vi sporet tilbake. Det gikk veldig fint i mørket :-)

Ingen kommentarer: