lørdag 7. februar 2009

Vinterlig (og vill...) rundering i Vigreskogen

I dag skulle det være A/RE prøver, men typisk nok, det begynte å snø i uka og den forsvant IKKE...?? Hmm... Rart.
Så derfor ble prøvene avlyst i går kveld.
Så da ble det vanlig trening i Vigreskogen. Der møtte noen av de som skulle vært figuranter, dvs bare Helen, samt Kristin M, Frode D og jeg. I tillegg kom Frode S og June ( ei fra Haugesund som han trener med).
Det var egentlig greit vær, bortsett fra snøen da... Overskyet, ca 0 grader og omtrent vindstille.

Jeg startet og ville rundere langt. Hadde først 4 funn i starten, 2 på hver side og Isi gikk rett i lek.
Så runderte vi tomt til et stykke forbi rådyrplassen og der fant hun Frode S på ca 400m inni den tette/høye skogen. Han glemte å gi beskjed på radioen om funn, så da Isi kom inn og var ferdig med leken, trodde jeg hun ikke hadde funnet ham. Planen var nemlig å ha et funn igjen etter at hun hadde funnet Frode S.
Isi føyk over på andre siden og etterpå fikk jeg sendt henne ut til Frode S igjen.
Da hun igjen (dobbeljackpot..?) var hos Frode S gikk Frode D ut på andre siden. Jeg var kun på midtlinjen i dag, og ropte Isi inn fra funnene. Hun hadde veldig gode passeringer.
Hun fant Frode D og så ble det blindt på venstresiden. Hun forsvant og det tok litt tid før hun kom inn. Hun kom tilbake langs midtlinja, langt fremme. Vi hadde ikke sett at hun passerte midtlinja.
Hun kom med melding... Ville ikke gå på påvisning, så det var nok ingen folk hun hadde meldt på. Men siden hun kom langs midtlinja, tror jeg hun har meldt på de ferske sporene til Kristin M, som jeg like før hadde sendt oppover mot 800 meteren. Ellers var det ingen "stressmeldinger" i starten - og det er jeg godt fornøyd med. Det er lenge siden hun har feilmeldt i starten nå.

Vi fortsatte bare og hun tok hele siden OG svingen i et "jafs"... Derfor ble det ikke så greit for Frode S å trekke frem der jeg hadde planlagt, for der hadde Isi allerede dekket terrenget. Derfor kom han inn.
Isi tok seg en "runde" på egenhånd... men kom omsider tilbake og jeg fikk styrt henne der JEG ville og da fant hun Frode D - perfekt timing og veldig bra at hun fikk funn der da jeg styrte henne.
Så fortsatte vi tomt til ca 800 m. Dvs Isi forsvant plutselig da vi var kommet på ca 600 m. Vi ventet og ventet... Syntes det tok laaang tid, det var nok noen minutter men føltes som mye mer.
Så kom hun heseblesende tilbake med hvite "sogglestriper" i fjeset og tunga hang i bakken... Hva hun har holdt på med vet ikke jeg, kanskje rådyrjakt? Det finnes plenty rådyr her, men også harer og rev.
Hun fikk en liten pause og løp så fint ut igjen. Var også nå litt lenge vekke, men så hører vi plutselig "lekelyder"... Hun hadde funnet Kristin M, langt der fremme.
Vi går bort til der Kristin er, det er et stykke fremme i løypa, ca 150 m. Frode S går ut igjen på andre siden og så får Isi to-tre funn, et blindslag og funn. Da har vi kommet minst 900 m fra der vi startet.
Ikke akuratt en konkuranserundering.... (men hva skal jeg med det..he..he...) og hun gikk veldig bra i perioder, men hun "tar litt av" innimellom.... Tror også jeg sendte på nytt 1 el 2 ganger, da hun var litt kort.
Godt fornøyd med økta og hun virket fremdeles pigg da vi sluttet, så kondisjonen er bra nå :-)

Det ble kun denne ene økta i dag :-)

21 kommentarer:

Anonym sa...

Var det ikke fint med litt snø, da? Det forsvinner jo så fort at vi knapt får irritert oss før det er borte... :-)
Forresten, du som har kjøpt truger og alt! Fikk du prøvd dem?? Hadde vært kult å se dæ rundere med truger... Æ flire mæ ihjæl! :-D
Høres ut som dere hadde ei fin økt!

Anonym sa...

Ja, få hør, fekk du prøvd trugan? Kossen truger og kor ha du kjøpt dem?

Tone sa...

Nei, fikk ikke brukt trugene..., det var ikke så mye snø i Vigreskogen som på Sviland.
Du må ikke le av meg og trugene mine... Vet ikke om de er så gode å bruke på rundering, ja det spørs jo hvor mye snø det er da... Er redd jeg hadde gått "på tryne" når jeg skal sende Isi avgårde??

Jeg tror jeg må øve meg i all stillhet, langt fra folk. Ser ut til at snøen skal ligge noen dager til, så jeg får finne meg et sted langt fra folk og prøve dem.. Først bare å gå, senere i søk med Isi (frittsøk tenker jeg, der ikke "armer og bein" er så viktig...)
Så hvis det er mye snø på onsdag, så kanskje dere ser meg på trening med truger...he..he..

Aud: Trugene heter TUBBS venture 25, womens!
De kostet 1400,- på XXL

Anonym sa...

Hvis det er masse snø på torsdag, så må jeg altså på trening på Sviland! ;-)

Tone sa...

Jeg trener på onsdag... Du får følge med å se hvor jeg registrerer meg... Mulig det blir "egentrening" m truger et helt annet sted... :-P
Uansett, INGEN får lov å ta bilder el video av trugegåingen min....
Ivertfall ikke før jeg får øvd meg!

Anonym sa...

Jeg leste onsdag og tenkte torsdag, medfødt hjernefeil.. ;-)
Ja, da må du passe deg for paparazzi-gjengen! :-)
Nå laver snøen ned uttafor, så jeg ser fram til trugetestinga!!!! :-D Skal love å ikke ta bilde (lygekors bak ryggen)!

Tone sa...

Ja, det laver ned her også... Trugetur i morgen altså, sted...he..he...det får ingen vite ;-D

Anonym sa...

Men du vet ikke om den lille GPS-senderen som jeg kommer til å koble til bilen din i løpet av natta... Muuuuaaaaahahahahahaha!

Tone sa...

Hmm... slik det snør her nå, så kan det fint bli trugetur på Forus... Muuuaaahahahahaha :-P

Men, ok da. Jeg stiller min "kropp" med truger på, til offentlig beskuelse og latterliggjøring i nær fremtid! "Du tror det ikke... før du får se det!!"
Så får dere nordlendinger se hvordan det går når en vestlending, som aldri før har prøvd truger, skal prøve seg ;-)))

Anonym sa...

Tror du Æ har peiling på å gå på truger?? Jeg som detter på flatmark bare jeg har ski på beina. Kanskje jeg kan få være med på trugetesten, og få låne dem?? Så kan vi heller le sammen! :-)

Tone sa...

Trodde du va fydde me truger (eller ski) på beina... E`kkje adle det som e fydde nord for "Sinsenkrysset"???

Ja, då kan me heller ta ein trugetur samen og se om me får det te...

Anonym sa...

Jeg er født sør for Sinsenkrysset. Men hysj!!! Ikke si det til noen! Æ e me på trugetur!

Tone sa...

Ja, vi får *hviske* da..men e det sant, altså...Det sku ingen trudd...

Ska vi prøve trugene på tirsdag, hemmelig sted..? Jeg kontakter deg på e mail...

Anonym sa...

Fin-fint! Bruk den hemmelige koden, sånn at jeg vet at det er deg.

Tone sa...

Se hva jeg fant om truger på nettet, legg spesielt merke til siste setningen...:
" TRUGER - DEN NYE FOLKESPORTEN!
Truger er et nyttig utstyr som brukes til å ferdes på snø. Truger lages av en stor bæreflate og festes på føttene slik at brukeren kan gå oppe på snøflaten i stedet for å bryte gjennom snøen for hvert skritt. Moderne truger er lette og behagelige i bruk. KAN DU GÅ, KAN DU TRUGE!"

Det siste her var jo betryggende...

Anonym sa...

..hmmm... ikke heeeelt overbevist. Du vet de skriver mye bare for å få solgt greiene. Vi får se hva vi mener etter trugetesten..

Tone sa...

Ja, det blir spennende å prøve de greiene... Har du forsikring mot skader...???

Tone sa...

Jøss... 17 innlegg, har vel aldri hatt så mange kommentarer på et blogginnlegg, på noe som ikke engang er nevnt i blogginnlegget... :-D

Anonym sa...

Og her kom nr. 19! Truger er spennende greier, skjønner du. Ja, har skadeforsikring, så der er jeg godt dekka! :-) Nå begynner jeg å glede meg skikkelig!

ps. fant ut at jeg ikke kan på tirsdag (jobb-greier) :-(
I morgen??

Tone sa...

Jeg slutter på jobb kl 13.30, men må opp igjen på et møte kl 16.00 - 18.00. Jeg går nok tur da i 14 tiden, men det blir deilig med en liten trugetur etter kl 18.00, hvis det passer da?
Vi får avtale sted pr. mail.... (Vil ikke ha noen tilskuere...)

Anonym sa...

Passer helt ypperlig! Husk den hemmelige koden!